середу, 25 листопада 2015 р.

Діагноз: Безмотиваційність
Лікування: Віднайти натхнення та мотивацію за допомогою сучасних книг.

 Ця хворба лікується дуже легко. Ми підібрали найкращі сучасні пігулки: 

1.  Автор: Neil Gaiman / Ніл Геймен
Книга: «Make good art» /
«Творіть».
 
 Ніл Геймен – 55-ти річний англієць, який відмовився отримувати вищу освіту, аби присвятити час журналістиці то письменству. Його перший художній і журналістській матеріали вийшли одночасно… Через 6 років після старту кар'єри, яка вважається однією з найдревніших. Це людина, яка змушує підлітків вночі сидіти під покривалом з ліхтариком, аби читати його комікси! Його найвідоміший комікс – «The Sandman», а роман, який приніс йому популярність, успіх, та стала бестселлером – « Добрые предзнаменования».


*** 
Про що ж книга? Мабуть про чари ... чари творчості! Вона повинна знаходитися у кожного музиканта, письменника, танцюриста, художника у всіх-всіх-всіх творчих людей, як
і на мит втратили мотивацію, якщо раптом, прокинувшись прийшла думка - "я нездара". Книга "Творіть" надихне вас на вчинки, вона зіткана з малюнків-коміксів, з яскравих фраз і закликів до дії.


Найкращі цитати:

У вас есть то, чего нет больше ни у кого, – вы. Ваш голос, ваш ум, ваша история, ваше видение. Поэтому пишите, рисуйте, стройте, играйте, танцуйте, живите так, как можете лишь вы.»Творите! Я не шучу. Муж сбежал с политиком? Творите! Удав-мутант сломал и отъел вам ногу? Творите! Вас преследует налоговая полиция? Творите! Взорвалась кошка? Творите! Кто-то в интернете считает ваши работы тупыми, злыми или вторичными? Творите! Делайте то, что никто лучше вас не сделает. Творите!»

Надеюсь, вы будете делать ошибки. Если ошибаетесь, значит, вы что-то делаете.»


Я готов был браться за что угодно, если оно смахивало на авантюру, и бросал, когда это превращалось в работу, – а значит, жизнь работой я не считал.»


Будьте мудрее, этому миру нужно больше мудрости, а коли не можете быть мудрыми, сделайте вид, что мудры, и поступайте соответственно.»


2. Автор: Waldschmidt Den / Вальдшмідт Ден
Книга: БУДЬ лучшей версией самого себя.

Спеціаліст з бізнес-стратегії, відомий спікер, власник консалтингової компанії Waldschmidt Partners International. Бере участь у ультрамарафоні в добовому бігу. Його блог - один з кращих ресурсів про продажі за версією Dow Jones. Людина, яка не приховує свій успіх та ділиться з методами з усіма..

***
Якщо ви втратили бажання рухатися далі - прочитайте цю книгу і підбадьоритесь. Тому що автор пропонує вам дуже простий шлях до подальших дій - вставайте, піднімайте свій меч і продовжуйте битися, не дивлячись на біль, втому. Просто робіть крок за кроком, не зупиняючись. Прикладіть максимум зусиль для досягнення мети, і ви обов'язково станете видатним. Адже чи станете ви неординарною особистістю або залишитеся посередністю, залежить тільки від того, наскільки ви наполегливі і на що готові заради своєї мрії. А зовсім не від кількості грошей або вроджених здібностей і фізичних особливостей.


Найкращі цитати:
- «Но всегда помните, что сами действия - это всего лишь полдела. Истинный успех заключается в том, каким человеком вы станете. В конце концов, нам всем хочется верить в собственную важность. Мы созданы для того, чтобы найти смысл, обрести самоуважение, реализоваться в жизни. Оставляя следы на пути судьбы, мы любим оглядываться, чтобы убедиться: наше пребывание изменило мир к лучшему. Мы отчаянно хотим знать, что принесли пользу.»


- «Вопрос, который Вам следует задать себе: Кто я? Кем хочу стать и зачем мне это нужно?»


- «Нужно. Делать. Сейчас.»


- «Просто. Делать. Сейчас.»

3. Автор: Richard Branson / Ричард Бренсон Книга: К черту все! Берись и делай!
Ви коли-небудь зустрічали людей, у яких ммм .. шило в одному місці? Енергійні, напористі, активні, - таке враження, що у них є парочка клонів, тому що вони з однаковим ентузіазмом можуть займатися кількома справами одночасно. Їх кипучої енергії можна позаздрити, а вмінню направляти її в потрібне русло - повчитися. Прошу вашої уваги: сер Річарда Бренсон, один з найбагатших людей Великобританії, засновник міжнародної корпорації Virgin, який установив рекорд у повітроплаванні, посол миру і власник власного острова. Це один з найгеніальніших і талановитих бізнесменів у світ. Його ім'я вписане в Книгу Рекордів Гіннеса, а стан, за даними журналу Forbes за березень 2012 року, зашкалює за 4000000000 доларів, виводячи його на четверте місце найбагатших людей Великобританії. Свій життєвий шлях він розпочав як усі - народився у мами з татом. Сталася ця знаменна Події 18 липня 1950 року в Сурреї, одному з графств Великобританії. Треба відзначити, що мамине специфічне виховання запам'яталося нашому герою надовго. Приміром, пані Бренсон могла дати завдання 4-х річному Річарду самостійно знайти дорогу додому, зупинивши машину за пару миль від котеджу. 11-річному синові мати вигадувала завдання більш складні: будила на світанку, вона постачала Річарда сухим пайком («воду ти роздобудеш по дорозі») і відправляла в велосипедну прогулянку до родичів, які проживають за 80 км від дому.

***
 Книга Бренсона - маніфест життя, дії, ризику. Кредо її автора - брати від життя все. Це означає не боятися робити те, що хочеш. При цьому абсолютно неважливо, чи достатньо у тебе знань, досвіду чи освіти. Життя коротке, щоб витрачати її на речі, які не приносять задоволення. Якщо є голова на плечах і досить завзяття в серці, будь-яка мета буде під силу. Якщо щось подобається - роби. Не подобається - кидай не роздумуючи. Книга несе величезний заряд оптимізму, мудрості та віри в можливості кожної людини.


Найкращі цитати:
- «Урок, который я извлек и которому следую всю жизнь, состоял в том, что надо пытаться, и пытаться, и опять пытаться - но никогда не сдаваться.»- «Будь осторожен, если фактор риска целиком зависит от случая либо труднопредсказуем, но помни: выбирая гарантированную безопасность, ты никогда не познаешь радость победы.»


-  «Сожаление о прошлом – как персик, который ты швырнул вниз. Персика больше нет, но ты полон раскаяния. Ты жалеешь о том, что выбросил его. Ты хотел бы его вернуть. Мне кажется, что лучший способ наслаждаться мгновением – не горевать о прошлом. Сожаления тянут тебя вниз, тащат обратно в прошлое, в то время как тебе нужно двигаться вперед. Тяжело и неприятно проигрывать в какой-то сделке, но еще тяжелее и неприятнее страдать от чувства вины по этому поводу. Мы все совершаем поступки, о которых потом сожалеем. Иногда они кажутся нам большими ошибками, но позднее, оглядываясь назад, мы видим, какими незначительными были наши проступки на самом деле. Сожаление, вызывающее грызущее чувство вины, может принести разве что бессонные ночи. Но я убежден: прошлое есть прошлое. Его нельзя изменить. И даже если ты действительно сделал что-то не так, сожалеть уже поздно – надо идти вперед.»


4. Автор: Джон Ейкафф/ Jon Acuff
Книга:
Начни. Врежь страху по лицу, перестань быть "нормальным" и займись чем-то стоящим
Популярний блогер і мотиваційний спікер, автор декількох популярних книг на тему особистого розвитку і успіху.


***
Ця книга про те, що ніколи не пізно відмовитися від розміреного і звичного, прісного і нічим не видатного життя. Бути як всі не складає труднощів, адже при цьому не треба робити нічого особливого. Неординарний, яскравий шлях набагато складніше, тому що доводиться ризикувати, виходити із зони комфорту і кидати виклик собі та оточуючим.
Автор, популярний блогер і мотиваційний спікер, протиставляє свій досвід звичайної людини, який одного разу починає цілеспрямовано прагнути до чогось, навчань різних гуру у сфері особистого розвитку. Прочитавши цю книгу, ви отримаєте потужний позитивний заряд і захочете змінити своє життя уже зараз, а наведені практичні поради неодмінно допоможуть вам у цьому.
Ця книга для тих, хто хоче змінити своє життя, піти від повсякденності і почати все заново.
Фішка книги - написана дуже простою мовою, легке чтиво.


Найкращі цитати:
- «Мечта, за которую не нужно драться, — не мечта, а послеобеденный сон. Приятно подремать, особенно воскресным днем, но это не приблизит вас к незаурядности. Краткий послеобеденный сон меняет ваш день; незаурядность же меняет ваш мир.»


- «Вы никогда не должны терять уверенность в том, что в конечном счете у вас все получится. Но эту уверенность ни в коем случае нельзя путать со способностью смотреть в лицо самым неприглядным фактам вашей нынешней реальности.»- «Вам не нужно возвращаться в прошлое, чтобы стать незаурядным; просто нужно начать прямо сейчас. Сожаления о том, что вы не стартовали раньше, прекрасно отвлекают вас от движения к своей мечте сегодня, а ведь сегодня — это раньше, чем завтра.»




5. Автор:  Mikle Ellsberg / Майкл Еллсберг
Книга: Миллионер без диплома. Как добиться успеха без традиционного образования
.Майкл Еллсберг син скандально відомого Даніеля Еллсберг, американського військового аналітика, що стояв за витоком таємної документації про військової компанії США у В'єтнамі в 1971 році. Займався наданням консультацій з прямого продажу та методикам просування товарів, а також надавав послуги редактора, коректора і "автора ідей" початківцям письменникам. Творець eye-glazing parties - вечірок, на яких люди довго дивляться один одному в очі, і лише у випадку, якщо їм здається, що вони встановили якийсь контакт, переходять до звичайного спілкуванню. Автор книги "Влада погляду".


***
Всі успішні люди, яких описують в цій книзі, рішуче відмовилися від послуг діючої системи освіти. Вони створили успішні компанії, сколотили стану і допомогли безлічі інших людей поліпшити життя - і все це тільки завдяки самоосвіті. Вони можуть розповісти багато чого, що допоможе вам придбати всі важливі практичні навички, які дозволять вам добитися успіху в сучасному світі. Вони підкажуть вам, як отримати "освіту мільйонерів". Ця книга для тих, хто хоче добитися успіху, але не бажає витрачати час і гроші на отримання знань, що не застосовних в реальному житті, в традиційних вищих навчальних закладах.
Фішка книги:
Автор книги зухвало руйнує непорушний стереотип, що нібито успіху в житті можна домогтися, тільки якщо отримаєш вищу освіту.
При підготовці цієї книги Майкл Еллсберг взяв інтерв'ю у багатьох мільйонерів і мільярдерів, які не отримали диплома. Серед них представник індустрії моди Рассел Сіммонс, співзасновники Facebook Дастін Московіц і Шон Паркер, творець WordPress Метт Мулленвег, а гітарист групи Pink Floyd Девід Гілмор.


Найкращі цитати:
- «Дети в своих мечтах хотят изменить мир. Хотят почувствовать, что их существование приводит к переменам. Они хотят чувствовать значимость своих поступков и интерес к ним. Они хотят быть героями. Ни один ребенок не мечтает заниматься унылой бумажной волокитой или быть безликим офисным планктоном.»


-"в 19 лет Эбнер Даблдей разработал правила бейсбола...
в 36 лет Бартелеми Тимонье изобрел 1-ю в мире швейную машину...
в 62 года англ. писатель Джон Толкин опубликовал первый роман трилогии в стиле фэнтези "Властелин колец"...
в 95 лет американка Нола Окс стала самым пожилым человеком, получившим университетский диплом»
\                                                                                                                  Автор: Юліана Гордійчук

0 коммент.:

Дописати коментар

Архів

Global Graduate Programme

Global Graduate Programme
Global Graduate Programme

Вакансії компанії Deloitte.

Вакансії компанії Deloitte.
Дізнатись більше про вакансії компанії Deloitte.

Рекомендована публікація

Кар'єра у SOFTELEGANCE. #27_кольорів_роботодавця

Популярне

Останні публікації