четвер, 25 серпня 2016 р.

Світ не обділений геніальними і талановитими людьми, і більшість з них відомі кожному. Та чи знаємо ми їх насправді? Чи відомі нам історії їхнього життя, той шлях, яким вони пробиралися до вершин слави.
Тож до вашої уваги топ-15 автобіографій, які потрібно прочитати.


 1. Оззі Осборн «Я - Оззі»
Автобіографія великого та неповторного написана з мінімумом цензури і максимумом відвертості. А розказати є що. Як пише сам Оззі в анотації до книги «Мене завжди приваблювала темна сторона, але я не диявол, я – просто Оззі Осборн – хлопець з робочої сім’ї в Астоні, який покинув роботу на заводі і пішов у світ, щоб позабавитися». І ці забави вилилися в світову славу, наркотики та звинувачення, неймовірні історії та книгу «Я – Оззі», що притягує своєю відвертістю та скаженістю.
Завантажити: тут.

2. Мерелін Менсон «Довгий, складний шлях з пекла»
Всім відомий, лякаючий і великий Мерелін Менсон колись теж був звичайним хлопчиком. Його звали Брайан Уорнер, а тепер він став тим, ким можна лякати дітей. Про те як Брайан почав ненавидіти християнство, як пройшов шлях від звичайного тінеджера до короля музики і страху він написав у своїй книзі «Довгий, складний шлях з пекла». Одразу треба попередити, що це чтиво не для людей із слабкими нервами, тому будьте готові до всього того бруду життя, що ллється на вас зі сторінок.
Завантажити: тут.

3. Сальвадор Далі “Щоденник одного генія”
Геніальний, епатажний, незрозумілий для багатьох, але відомий всім Сальвадор Далі по-справжньому захоплює увагу читача історіями власної біографії на сторінках книги «Щоденник одного генія». Така нескромна назва повністю характеризує те, що написано в книзі. Автор настільки просто і відверто розказує про своє життя, що можна зашарітися читаючи. Але в цьому його геніальність: безсоромність поєднана з розумінням прекрасного.
Завантажити: тут.

4. Стівен Фрай “Моав – вмивальна чаша моя”
Коли читаєш автобіографію Стівена Фрая «Моав – моя вмивальна чаша», складається враження, що ведеш довгу душевну розмову з хорошим другом. Він оповідає тільки перші 20 років свого життя, постійно відступаючи на ліричні роздуми про музику, літературу, людей, гомосексуалізм та інші речі, які спіткались йому в житті. Проте він завжди повертається назад до теми. Читаючи сторінку за сторінкою, ти вплітаєшся у візерунки його роздумів і його життя, а його влучні іронічні фрази змушують посміхатися і дивуватися, як насправді все буває просто.
Завантажити: тут.

 Картинки по запросу книги студвей

5. Фаїна Раневська: "Старість - невігластво Бога"
Одна із найепатажніших артисток Радянського Союзу Фаїна Раневська - людина, що мала власну думку на все і не боялась її виражати. Її любили і ненавиділи, нею захоплювались і бажали її провалу. «Жити треба так, щоб тебе пам’ятали і наволочі». І її пам’ятають. Її фрази підхоплювали і повторювали як життєві поради і анекдоти. У книзі «Старість – невігластво Бога» зібрані цікаві факти із життя актриси, її кращі вирази, тому читати її легко і цікаво, а слова незалежної жінки викарбовуються в пам’яті ще надовго.
Завантажити: тут.

6. Юрій Никулін “Майже серйозно…”
Юрій Нікулін всім відомий як актор, перегляд фільму з яким повеселить і розслабить. Такий собі кінематографічний клоун. В житті скромний, добрий чоловік, що з іронією ставився до власного життя, і з серйозність до життя інших. Це дуже добре помітно у його автобіографії «Майже серйозно…». Багато історій про інших акторів, відомих артистів і просто добрих людей. Небагато історій про себе, проте ці історії справжні перли. Книга змушує дивитися по-іншому на людину, що в пам’яті мільйонів залишилась Балбєсом та Семьон Семьоновічем.
Завантажити: тут.

7. Коко Шанель “Життя, розказане нею самою”
Жінка з сильним характером, яка завдяки своїй наполегливості та несхожості на всіх стала однією з найвідоміших. Вона не хотіла бути схожою на когось, і всі захотіли бути схожими на неї. Автобіографія Коко Шанель «Життя, розказане нею самою» це справжня непридумана історія дівчинки з низів, що стала ідолом жіночої моди. Сама книга прекрасна ще й в тому, що у ній зібрані якісні яскраві ілюстрації до розповіді та найвідоміші фрази ексцентричної леді.
Завантажити: тут.

8. Агата Кристі “Автобіографія”
Найвідоміша жінка у жанрі детективу, геніальна письменниця та просто мужня і сильна людина. Вона мандрувала світом, вона брала участь в археологічних розкопках, вона прожила справді цікаве і насичене життя. Агата Крісті, один з найбільш тиражованих авторів світу, написала, крім захоплюючих детективних історій, не менш захоплюючу історію свого життя – книгу «Автобіографія». В кожному слові відчувається виховання справжньої англійської леді. Розповідь надихає на дію і передає всю ту нескінченну енергію, що пронесла ця жінка крізь все життя.
Завантажити: тут.

9. Майя Плісецька “Я, Майя Плісецька”
Ідол російського балету, ікона граційності та жіночності, символ та приклад для багатьох наступних поколінь не тільки балету, але й мистецтва загалом - Майа Плісецька. Багато хто називав її впертою та злою, але людині, яка пройшла через репресії, війну і голод, виступала перед Сталіним та застала майже всі ключові події ХХ століття, це можна пробачити. Закулісні інтриги, спогади подій національного та світового значення, кохання, зради, успіх та невдачі, - Майя виклала все на сторінках своєї автобіографії. Багато життєвого досвіду і мудрості, цікавих історій та спогадів дійсно варті того, щоб їх прочитали.
Завантажити: тут.

Картинки по запросу книги студвей

10.  Уінстон Черчілль «Захист Імперії. Автобіографія»
Люди, які ніколи не цікавились політикою все одно знають цю людину. Незмінно самовпевнений вид, сигара в зубах та довге життя, за яке було прийнято сотні доленосних рішень. Уінстон Черчіль -  прем’єр-міністр Великобританії, видатний політик та лауреат Нобелівської премії у сфері літератури. Він не може погано написати автобіографію. У книзі «Захист Імперії…» від торкається визначних подій світової історії, переплітаючи це з подіями власного життя, адже зараз вже складно відокремити їх один від одного. Книга гарна для тих, хто цікавиться таємними і відкритими схемами світової політики та долями тих, хто її створював. 
Завантажити: тут.

11.  Генрі Форд: "Моє життя, мої досягнення"
Талант і тяжка праця зробили звичайного інженера мультимільйонером. Його успішні механізми у реалізації бізнесу отримали назву «фордизм» і стали просуватися як культурний напрям. У свої автобіографії «Моє життя, мої досягнення» Генрі Форд на власному прикладі показує, що при бажанні, відсутності страху до змін та наполегливій праці - можливо все. Цю книгу можна назвати посібником для починаючих бізнесменів, адже Форд простою і зрозумілою мовою пояснює ключові принципи підприємництва, що застосовував у власній діяльності. Це справжній скарб для тих, хто прагне знати більше.
Завантажити: тут.

12.  Остап Вишня «Моя автобіографія»
Невеликий прозовий твір генія сатиричної літератури не можна забути, вибираючи автобіографії. Всього на декількох сторінках Остап Вишня з великою палітрою метафор і влучних іронічних порівнянь описав власне життя. Написана легко і просто в жартівливому стилі живою українською мовою «Моя автобіографія» стала гарним зразком українського гумору ХІХ століття.
Завантажити: тут.

13.  Арнольд Шварценеггер: "Згадати все. Моя неймовірно правдива історія".
Історія хлопчика народженого у бідні післявоєнні роки, історія «Містера Всесвіт», мільйонера, кінозірки та губернатора Каліфорнії. Арнольд Шварценеггер розповідає про все. «Згадати все. Моя неймовірно правдива історія» це не тільки філософія життя, але хороше історичне чтиво про бідне життя в Європі та Америці, про те як знімають кіно і як робляться вибори. Це те, що варто прочитати всім.
Завантажити: тут.

14.  Майк Тайсон «Безпощадна істина»
Легенда світового боксу і хлопчик із гетто, незвичайний філософ і зірка Голівуду, засуджений злочинець та кумир мільйонів – Майк Тайсон. Його автобіографія «Безпощадна істина» - це справжня відверта історія про боротьбу, про несправедливість та проблеми, що відомі всім  - і зіркам, і звичайним людям. Він з ярістю боровся за перемогу на рингу і так само з ярістю виклав все на сторінках своєї книги, щоб відновити авторитет та справедливість у власному житті.
Завантажити: тут.

15.  Білл Клінтон «Моє життя»
Колишній президент Білл Клінтон подав свою автобіографію у вигляді динамічної розповіді зі заплутаним сюжетом, цікавими аналогіями та відвертими розмовами. Написане захоплююче і живо «Моє життя» залишає масу емоцій після його прочитання, а тому така біографія екс-президента має сподобатись навіть тим, хто не дуже цікавиться політикою.
Завантажити: тут.
Тож кожна книга по-своєму унікальна і по-своєму цікава для кожного. І хто знає, можливо історія однієї великої людини надихне і створить іншу.
Дар'я ПРОНОЗА

журналіст "STUD-POINT" з м. Дніпро.

0 коммент.:

Дописати коментар

Архів

Global Graduate Programme

Global Graduate Programme
Global Graduate Programme

Вакансії компанії Deloitte.

Вакансії компанії Deloitte.
Дізнатись більше про вакансії компанії Deloitte.

Рекомендована публікація

Кар'єра у SOFTELEGANCE. #27_кольорів_роботодавця

Популярне

Останні публікації