понеділок, 15 серпня 2016 р.

У кожному місті існує бодай декілька розмовних шкіл і курсів, що гарантують вам швидкий результат у вивченні мови. Великі або маленькі групи та заняття кілька разів на тиждень - найтиповіший варіант. Проте тут половина людства зітхнула, подумавши "Це не для мене. А що як я осоромлюсь?". Невпевнені в собі люди або просто інтроверти, яким некомфортно серед незнайомих людей, часто забивають на своє бажання, тому що не бачать альтернативи. А вона є! І навіть не одна, а цілий ряд.

Приватний репетитор.
У деяких людей склалась думка, що інтроверти зовсім не переносять товариство людей, але вони помиляються. Приватний урок без сторонніх поглядів - дуже дієвий спосіб, щоб швидко досягти результату. Ще краще, коли ваш педагог хтось із знайомих, тоді і ціна заняття може знизитися і ефективність підвищиться.

Онлайн-репетитор.
Для тих, кому ліньки кудись ходити чи запрошувати до себе викладачів, є варіант платити людині, яка буде все вам пояснювати з монітора комп'ютера. Це дуже зручна система тому, що нікуди не треба йти, завдання одразу приходять в електронному вигляді, а ефект такий самий як від спілкування в живу. Ще й можна сидіти перед комп'ютером в охайній футболці зверху, але одному спідньому знизу. Додатковий комфорт! Єдиний мінус
  - це може бути трохи дорожче, ніж звичайно.

Інтернет - море можливостей.
Всесвітня мережа відкриває нам стільки варіантів для самостійного вивчення мов, що не знайти те, що підійде, нереально. Безкоштовні сайти курси, платні навчальні програми та спілкування в мережі - обирай та дій!
Море сайтів із письмовим викладом матеріалу і вправами. Варіацій просто безліч.


Сайти, де ви зможете знайти правила, пояснення і вправи на різні теми і смак з граматики:
Lingust - відмінний сайт з простими поясненнями і зібранням правил із найпопулярніших ресурсів.

Grammar-teacher  - тут ви можете знайти різні нюанси англійської мови, які зазвичай пропускають у школі. Безліч тем і нескладний інтерфейс.

Grammar.net - сайт, на якому немає нудних правил. Всі теми мають яскраву і зрозумілу інфографіку, з якою вчитися легко і цікаво.


Словникові ресурси, які  через асоціації допоможуть вам поповнити свою лексику. Різні ігри на запам'ятовування, картинки, вимова та все необхідне для самостійного навчання:
Lingohut.com - ресурс, де скомпоновані необхідні фрази для спілкування на будь-які теми. При чому на сайті доступна не тільки англійська, а і безліч інших мов.

Іnternetpolyglot.com - словник, де необхідна лексика розбита по тематикам. Слова можна прослухати, а потім обравши потрібну гру (картинки, перестановки, переклад), вивчати слова. Тут доступно багато мов, а також мобільна версія.


Комбіновані сайти, які розвивають одразу всі навички: граматику, лексику, вимову і переклад. Зазвичай створені у ігровій формі, тому навчатися легко. Вони швидко затягую та добре утримують увагу:
Activities for ESL Students - головоломки, тести, вправи, пазли, що допомагають запам'ятовувати і піднімати англійську на вищий рівень.

Learn English Today - тут інформація розбита на багато підрозділів: граматика і вимова, ділові навички та розваги, ідіоми, прислів'я та вислови відомих людей, програми радіо і телебачення. На сайті можна знайти все необхідне, щоб не тільки вивчити мову, але й зрозуміти стиль життя.

Busuu - все розбито на рівні, теми і підтеми. Цей проект ЮНЕСКО створений для того, щоб вивчати мову шляхом виконання вправ та спілкуванням з іншими користувачами. Правда, в демо-версії функцій небагато, а за повну треба платити.

About Education - вже більш серйозний сайт з масою матеріалів, що підготує вас до TOEFL и IELTS. Плани уроків, вправи та пояснення, - необхідний мінімум і для екзамені, і для життя.


Відео, аудіо і книги. 
Величезна частина того, що ми слухаємо і дивимось виходить саме англійською. Для чого шукати переклад, якщо можна перекласти самому?

Література англійською доступна на багатьох сайтах у різних варіаціях: оригінал, з паралельним перекладом або по техніці  Іллі Франка. Хорошою практикою є новини з американських, англійських сайтів та журналів (BBC, The Guardian). Навіть існує сайт News in Levels, на якому новини викладені на трьох рівнях розуміння з поясненнями ключових слів.

Про канали з уроками на Ютуб годі і згадувати. А сайти, на яких скомпоновано відео з вправами, згадати варто. Відомий багатьом  Lingualeo  - аудіо, відео, відривки з творів на різні теми. Автоматичний переклад незнайомих слів та додавання їх в словник. Вправи на лексику і граматику. Та цікавий дизайн. За це люблять Lingualeo.

Puzzle English - майже те саме що і Lingualeo, але з більшим ухилом на аудіювання. Плюс до того - велика кількість відео з поясненням граматики і фонетики від різних вчителів.

British Council - відео і статті з вправами після них, які включають граматику і саме розуміння матеріалу. Відео невеликі і підготовані спеціально для того, щоб навчатися з їхньою допомогою.

Voice of America - для вивчення американської англійської з останніх новин, відео і статей.

Hamatata
і Ororo.tv - сайти, де ви знайдете безліч улюблених фільмів та серіалів з англійськими субтитрами та автоматичним перекладом при наведенні на незнайоме слово.

TED - відомий сайт за підбіркою цікавих лекцій на будь-яку тему та можливістю дивитися відео з субтитрами. Спікери з різних країн світу англійською розповідають про те, що знають. Це дає змогу почути різні акценти, звикнути до них та порівняти.

Спілкування з носіями мови. 
Куди ж без практики? Щоб розуміти нюанси мови, необхідно спілкуватися. Для тих, хто ще не впевнений у власних силах є текстові чати, наприклад,
Omegle та SharedLingo

Також є сайт для того, щоб написане тобою перевірив носій мови та виправив помилки - Lang-8
Безліч чатів у яких можна поспілкуватися через веб-камеру: Talk and Learn, Mylanguageexchange.com або ж з текстового чату просто перенести ваше спілкування в Skype. Таким чином ви не тільки практикуєте мову, але й знаходите нові знайомства - приємні,  а часом і корисні. Хто знає куди занесе нас доля?



Отже, хто хоче, той завжди знайде. Неважливо інтроверт ти екстраверт, ніякі перешкоди і відмовки не допоможуть, якщо ти чогось насправді прагнеш.


Дар'я ПРОНОЗА

журналіст "STUD-POINT" з м. Дніпро

0 коммент.:

Дописати коментар

Архів

Global Graduate Programme

Global Graduate Programme
Global Graduate Programme

Вакансії компанії Deloitte.

Вакансії компанії Deloitte.
Дізнатись більше про вакансії компанії Deloitte.

Рекомендована публікація

Кар'єра у SOFTELEGANCE. #27_кольорів_роботодавця

Популярне

Останні публікації