вівторок, 20 вересня 2016 р.

Стажування - це перший крок назустріч кар'єрі. Для студентів це взагалі дуже крута можливість, адже це дає не тільки дорогоцінний досвід роботи, який вимагають роботодавці, але це ще й можливість підзаробити і навіть пожити в іншій країні. Все залежить від фарту, бажання та власних професійних якостей студента. Щоб зрозуміти, що саме нам необхідно, розділимо усі стажування на декілька видів по різним критеріям:

Залежно від спеціалізації
У світі тисячі професій і кожному спеціалісту потрібно постійно вчитися і і вдосконалювати свої професійні скіли.  Великі компанії залюбки проводять навчання, підшукуючи і готуючи собі нові професійні кадри. Найпопулярнішими сферами є: маркетинг, фінанси, правова практика, інформаційні технології, сфера розваг і моди, реклама, піар та журналістика.

Оплачувані та неоплачувані
Працювати безкоштовно мало кому подобається, але ж головне у стажуванні - отримання досвіду. Тим більше, що  згідно з законом, стажери можуть працювати на безоплатній основі. Проте оплачуванні стажування завжди є більш привабливими для студентів, а тому вигідні для компаній в плані залучення "свіжих голів"  та підгін їх під власні стандарти.

Добровільні та примусові
У ВНЗ навчальна практика є одним з видів контролю і обов'язкова для проходження. Зрозуміло, що користі від таких стажувань небагато, адже далеко не всі в них зацікавлені. Проте охочі можуть отримати для себе користь. Значний плюс таких стажувань, що зазвичай навчальні заклади самі пропонують стажування за спеціальністю і студентам не треба паритись з пошуками.


 Залежно від пори року
Стажування можуть бути різними за часом проведення і за тривалістю. Обирай,як твоїй душі завгодно! Можна записатися на семестрове стажування під час навчання і, якщо хочеш якнайшвидше покінчити з роботою, то квартальне стажування для тебе (всього одна навчальна чверть і ти вільний). А коли пропускати пари для тебе це смертельний гріх, то існують стажування під час канікул: літні, зимові або весняні.

Залежно від місця знаходження
Завдяки Інтернету можна без проблем знайти стажування у рідному місті чи в сусідній області та навіть в іншій країні. Кажучи про інші країни, то залежно від компанії і фінансування, можуть покриватися витрати на дорогу і навіть оформлення документів.  Але для цього треба бути "хорошим хлопчиком" і "розумником", тобто просто відповідати заявленим вимогам. Мінімально - знати мову країни, де буде стажування, і добре розбиратися у власній спеціальності. На такі стажування досить великий конкурс, тому потрібно постаратися у написанні резюме і мотиваційного листа.


Та не дивлячись на те, яке стажування ти обереш, їх всі об'єднує одна мета - отримати досвід, який в подальшому не тільки відобразиться додатковими пунктами у резюме, але й, як мінімум, розширить горизонти твого світосприйняття.


Нагадаємо, що уже наступної середи, 28-го вересня, відбудеться проект: Виставка програм практики та стажуванння!
Приходь і почни кар'єру разом з нами!
Дар'я ПРОНОЗА
журналіст "STUD-POINT" з м. Дніпро

0 коммент.:

Дописати коментар

Архів

Global Graduate Programme

Global Graduate Programme
Global Graduate Programme

Вакансії компанії Deloitte.

Вакансії компанії Deloitte.
Дізнатись більше про вакансії компанії Deloitte.

Рекомендована публікація

Кар'єра у SOFTELEGANCE. #27_кольорів_роботодавця

Популярне

Останні публікації