середу, 1 лютого 2017 р.

На заході “Як із свого хобі почати міжнародний бізнес?” від East West Business виступала Олена Мисник, засновниця брендів “Медова Шафа” та “МyBOOKmark”.  Наша журналістка відвідала заняття та ділиться отриманими знаннями з вами!
Ідея її першого стартапу “Медова Шафа” полягала у створенні меблів ручної роботи в українському стилі. Однак, з причин обмалі часу, виробництво так і не вдалося запустити. Тоді вона почала робити етно-прикраси та просувати їх на інтернет-майданчиках, основною з яких була Etsy. Як говорить сама Олена: Спочатку це було хобі, а зараз ми наближаємося до системного бізнесу”

Ідея іншого стартапу до неї прийшла від ляльки. Так, іграшка та її звисаючі ноги з книги
“зробили” міжнародний бізнес - закладки для книг. Месник розмістила її на сторінці свого бренду “Медова Шафа” та на наступний день товар був проданий. Так був створений бренд “МyBOOKmark”. Нині команда налічує 20 чоловік.
Олена дає поради для просування свого хобі. Зберігайте на майбутнє!

“Зумійте  передати іншим свої функціональні обов'язки і зрозуміти, що інші не такі, як нам хочеться”.
Месник не одноразово наголосила, як важливо не робити абсолютно усе, а вміти передавати обов’язки іншим. “По три дні на тиждень по 8 годин. Не усі підприємці можуть цим похизуватися”

Протестувати продукт на міжнародних майданчиках
Потрібно зрозуміти, яким чином ваша цільова аудиторія (далі - ЦА) обирає товар? Дослідити ринок та сформувати контент для соціальних мереж.


Результат пошуку зображень за запитом "“MyBOOKmark"
Забудьте про сайт - просувайте на відомих платформах
Etsy, AMAZON, eBay - “не потрібно робити окремо сайт, якщо можна просуватися на цих платформах”. Більше того, вам потрібно привести ЦА в магазин. Для цього потрібно зрозуміти, де сфера їх існування? Домовитися з тематичним блогом та подарувати свій продукт блогеру. “Люди відчувають, де є реклама у блозі. Якщо ви подаруєте свій товар блогеру, він зробить огляд як “від душі”.

Як правильно набирати команду?
Потрібно дослідити область спеціаліста, якого ви наймаєте. Месник наймала щирих працівників та завжди намагалася розгледіти потенціал у кожному. Аби залишити найсильніших, Олена збільшувала навантаження в роботі - це відсіювало “слабких”. І хоч на перших порах заробітна платня працівників була невисокою, це дало змогу з початку сформувати команду. Друзів у бізнес радить залучати лише як партнерів.
Яким чином доставляти товар за кордон?
Доставку з України Олена здійсює Укрпоштою. Каже, що хоч пошта має погану внутрішню репутацію, проте міжнародні доставки досить якісні. Вартують подібні 3,5 -4 долари.

Основними лайфхаками від Олени ми поділилися. Нагадуємо, що цінні рекомендації, воркшопи та інше з маркетингу,  PR, просування бренду, блогерства, digital-маркетингу ви зустрінете на Школі Маркетингу!  Поспішайте, залишається обмаль часу до початку - встигніть зареєструватися!




Автор

Оля Пташка


0 коммент.:

Дописати коментар

Архів

Global Graduate Programme

Global Graduate Programme
Global Graduate Programme

Вакансії компанії Deloitte.

Вакансії компанії Deloitte.
Дізнатись більше про вакансії компанії Deloitte.

Рекомендована публікація

Кар'єра у SOFTELEGANCE. #27_кольорів_роботодавця

Популярне

Останні публікації