пʼятницю, 20 травня 2016 р.




Сонечко припікає навіть через брудне скло старого вікна в аудиторії, а думки зовсім не про заліки і семінари. В уяві ти вже десь біля моря з чайками, або на вершині Говерли з рюкзаком за спиною.  А це ж не так складно, як здається. У студента завжди знайдеться час, щоб відпочити, а гроші - то вже другорядне запитання. Людині відкриті всі шляхи, а студенту ще й за пів ціни!

Студентське життя у більшості асоціюється не стільки з безсонними ночами над конспектами, скільки з неймовірними пригодами та шаленими необдуманими вчинками. Раптові подорожі - одна з таких пригод. І коли ти студент, то з'являється маса переваг, якими просто гріх не скористатися!

Ти НІ ДО ЧОГО не прив'язаний. Пропущені пари можна відпрацювати, а бали - добрати. Або ж просто гайнути на вихідні, і забути про все хоча б на декілька днів.

Ти енергійний і "легкий на підйом". Чого нам вартує просто закинути рюкзак за плечі з усім необхідним і рванути куди очі дивляться? Легко!


Ти живеш серед однодумців. Якщо подорожувати самостійно це не для тебе, то знайти собі компаньйона - не проблема. Серед друзів, одногрупників чи знайомих обов'язково знайдеться такий самий ентузіаст, який стане тобі добрим попутником. А якщо не знайдеться, то не соромся запитати у інших - в соціальних мережах існує безліч спільнот, де на твоє "Хей, гайз! Хто зі мною?" - відгукнеться десяток мандрівників.


Студентський квиток - шлях до "халяви". Цей магічний документ допоможе тобі зекономити купу грошей.
По-перше, дорога. Ціна залізничних квитків зменшується вдвічі.
По-друге, музеї, галереї, екскурсії. Зазвичай для студентів ціна вхідного квитка коштує вдвічі менше ніж для дорослих, а іноді зовсім безкоштовно. Таким чином, до більшості культурних пам'яток та музеїв ти можеш потрапити за символічну ціну - 5 - 20 грн.
По-третє, харчування. У багатьох кафе діють знижки для студентів 10-50%, тому смачно і недорого поїсти - це не проблема.
По-четверте, оформлення  візи. При оформленні візи студенти не сплачують консульський збір, тому віза обійдеться набагато дешевше.

Соціальні мережі - наше все. У твоїх подорожах тобі знову допоможе -Інтернет. Це класний спосіб зекономити на транспорті, харчуванні та житлі.
Щодо транспорту, то в Інтернеті можна знайти сайти з лоукостами, що пропонують білети в 10 разів дешевше, ніж у звичайних авікасах. Також є спільноти, в яких люди віддають за символічну плату або задаром свої квитки, тому що не можуть самі ними скористатися.
Щодо харчування, то існують сайти на яких продаються знижки у різні кафе. А для зовсім відважних мандрівників є спеціальний сайт, де відмічені смітники у яких можна знайти хорошу їжу, одяг та інше. Правда, таке практикується більше у Європі і США, тому що там викидають дійсно хороші речі.
Щодо житла, то тут взагалі все просто. Каучсерфінг все більше набуває популярності в Україні та світі. Спільноти в соц. мережах типу - Студкауч не раз рятувати спонтанних і нерозважливих мандрівників. Просто залишаєш пост і молишся, щоб тебе прихистили. А також сайт з каучсерфінгу, де ти сам шукаєш собі ночівлю і просиш, щоб тобі дали дах над головою. Це класний спосіб не тільки зекономити на житлі, а й познайомитись з дійсно цікавими людьми.
І ще один значний плюс Інтернету та смартфонів - це мобільність. Дуже легко і швидко можна знайти дорогу, цікаві місця та їх історію, просто сказав "Окей, гугл".


Студенту хочеться допомогти. Більшість людей, особливо старшого віку, дивляться на "бідних студентів" і, з радістю, поспішають їм допомогти. Адже і вони були колись молодими, повними ентузіазму, і зараз дивляться на все це з ноткою ностальгії. Автостоперам це добре знайоме  - коли зупиняється далекобійник, підвозить тебе і в дорозі ділиться життєвою мудрістю, історіями про студентську молодість та останнім бутербродом. Та й у інших ситуаціях часто достатньо зробити "круглі очі" та сказати чарівну фразу "ми студенти..." і знижка у тебе в кишені.

Тож, студентські подорожі - це вигідно і цікаво. Все що від тебе потрібно: ентузіазм, студентська кмітливість, мінімум фінансів і максимум бажання!

Автор: Дар
я Проноза
журналіст "Stud Point" з м. Дніпро
Дніпровський найціональний університет імені Олеся Гончара

0 коммент.:

Дописати коментар

Архів

Global Graduate Programme

Global Graduate Programme
Global Graduate Programme

Вакансії компанії Deloitte.

Вакансії компанії Deloitte.
Дізнатись більше про вакансії компанії Deloitte.

Рекомендована публікація

Кар'єра у SOFTELEGANCE. #27_кольорів_роботодавця

Популярне

Останні публікації