вівторок, 24 травня 2016 р.

 Застереження: такі історії викликають бажання кинути університет! Не починайте читати, якщо у вас мало мотивації до навчання. "Центр кар'єрного розвитку Stud-Point" - застерігає







Бред Пітт, актор

Піттові пощастило навчатися в міссурійському університеті журналістики – одному з найкращих ВНЗ у Штатах. Але за два тижні до випускного Бред ніби-то прозрів, зрозумівши, що анітрохи не готовий пов’язувати своє життя з медіа. Тому він, недовго думаючи, зібрав речі, сів у машину й поїхав до Каліфорнії – підкорювати Hollywood. При цьому він збрехав батькам, ніби їде вступати до лос-анджелеської школи дизайну.Втім, існує й інша, значно  банальніша, версія: начебто Пітт не зміг завершити навчання через незакінчену дипломну роботу.

 Джорджо Армані, дизайнер

Мало хто знає, що італійський гуру моди Джорджо Армані з дитинства виявляв інтерес до анатомії та навчався в медичному університеті Мілана. Він так і не зміг завершити курс, бо окрім того, що почав пробувати себе на модному поприщі, був призваний до армії. Однак, до анатомії дизайнер так і не повернувся.

Чарльз Дарвін, науковець

Не лише Армані не витримав вивчення медицини – учений Чарльз Дарвін також швидко зрозумів, що хірургія не для нього. У час, коли не застосовували анестезію, витримувати крики хворих на операційному столі було надзвичайно важко, тож Дарвін не мав жодного бажання відвідувати університет. Окрім того, у Чарльза були проблеми з викладачами – деяких з них він не любив настільки, що пізніше не хотів навіть згадувати про їхні лекції. Жорстокість операцій та неприязнь до педагогів призвели до того, що через два роки Дарвін покинув навчання та вступив до Кембриджу вивчати теологію.

 Леді Гага, співачка

Стефані Джерманотта, розуміючи, скільки батькам коштує її освіта, з дитинства була старанною ученицею. Вона стала однією з двадцяти щасливчиків у світі, що отримали можливість вступу до найпрестижнішого мистецького вишу Америки у 17 років. Проте через рік співачка покинула навчання: вона воліла присвятити музиці весь час. Це не сподобалося батькам дівчини, і вони поставили умову: якщо через рік вона не стає знаменитістю, то повертається до університету. Батьки лишили її без засобів до існування, але це не завадило Леді Газі досягти свого.

Джеймс Кемерон, режисер

Джеймс Кемерон не планував займатися кінематографом. Як не дивно, у каліфорнійському ВНЗ, куди він був зарахований, Кемерон протягом року вивчав фізику, адже змалку цікавився наукою. Проте йому також подобалася літературна діяльність. Одного разу він зрозумів, що не хоче займатися фізикою все життя. Спочатку Кемерон почав сумлінно вивчати літературу замість фізики, а потім і зовсім закинув вищу освіту й назавжди покинув університет.

Опра Вінфрі, телеведуча

 У 17 років Опра перемогла на конкурсі красномовства, головним призом якого була повна оплата навчання в теннессійському університеті в Нешвіллі. У перші роки навчання дівчині вдавалося поєднувати освіту та роботу – Опра працювала на місцевому радіо. Проте коли їй випала нагода попрацювати на телеканалі в Балтиморі, штат Мериленд і довелося обирати між дипломом та кар’єрою, за кілька місяців до випускного Опра покинула університет.

Стів Джобс, засновник Apple

Незважаючи на те, що сам університет – Рід-Коледж – дуже йому подобався, лекції були Стівові не до вподоби та здавалися не вартими коштів його батьків. Крім того, його швидко почало мучити почуття провини за таке марнотратство: ще б пак, навчання у Ріді коштує приблизно стільки ж, скільки у Стенфорді. Тож через шість місяців Джобс перестав ходити на нецікаві йому заняття, і його відрахували. Проте протягом року Стів ще безкоштовно відвідував творчі класи – танець і каліграфію.

Френсіс Скотт Фіцджеральд, письменник

І йому армія стала на заваді. Незадовго до випускних екзаменів Фіцджеральд приєднався до війська, і університет довелося кинути. А втім, письменник ніколи не був старанним студентом і байдуже ставився до навчання, значно більше часу присвячуючи літературній творчості.





Анастасія КАЛАТУР
Журналіст "Stud-Point" з м. Київ


0 коммент.:

Дописати коментар

Архів

Global Graduate Programme

Global Graduate Programme
Global Graduate Programme

Вакансії компанії Deloitte.

Вакансії компанії Deloitte.
Дізнатись більше про вакансії компанії Deloitte.

Рекомендована публікація

Кар'єра у SOFTELEGANCE. #27_кольорів_роботодавця

Популярне

Останні публікації