понеділок, 25 липня 2016 р.


Ще в сиву давнину філософи говорили, що життя – це рух. Ми не стоїмо на місці, і сьогодні спостерігаємо розвиток у культурі, техніці, науці, мистецтві, літературі тощо. Модернізація  Вищих Навчальних Закладів в Україні набирає обертів і пілотним проектом виступає створення Київського Академічного університету.

25.03.2016 відбулося засідання Президії НАН України і Колегії МОН України, на якому була проголошена доповідь віце-президента НАН України академіка Анатолія Загороднього і директора департаменту вищої освіти МОН України Олега Шарова щодо створення Київського академічного університету.

За словами академіка Анатолія Загороднього, академічний університет має стати навчальним закладом нового типу, з поєднанням навчального процесу і наукових досліджень інститутів НАН.

Створення Київського академічного університету – рух в контексті реформи вищої освіти, який забезпечить якість вищої освіти та розвиток автономії вищих навчальних закладів, підійме конкурентоспроможність українських навчальних закладів.

Створення такого університету необхідне для поштовху формуванню нової наукової генерації, для можливості потрапити до освітньої еліти тим, хто має відповідні інтелектуальні дані та кар’єрні плани. Заклад розвиватиме природничо-математичну та інженерно-технічну галузі, створюватиме можливості для самореалізації талановитої молоді в Україні.

ВНЗ такого типу підпорядковуватиметься Міністерству освіти і науки і НАН України. В разі успіху проекту подібні заклади будуть створені в Харкові, Львові, Одесі та Дніпропетровську.

Набір студентів до університету здійснюватиметься на бакалаврську програму на базі Київського національного університету імені Тараса Шевченка, починаючи із заочної фізико-технічної школи для старшокласників Малої академії наук України на умовах ретельного відбору. Набір буде здійснюватися у співпраці з профільними науковими установами НАН України.

У цьому році відбудеться перший набір до нового ВНЗ, що розрахований на 100-150 осіб. Директор департаменту вищої освіти Олег Шаров наголо
шує: «Це має бути конкурсний відбір молоді, яка готова і прагне наукової кар’єри».


                                                                                              Діана НИКИФОРУК
                                                               журналіст "STUD-POINT" з м. Дунаївці

0 коммент.:

Дописати коментар

Архів

Global Graduate Programme

Global Graduate Programme
Global Graduate Programme

Вакансії компанії Deloitte.

Вакансії компанії Deloitte.
Дізнатись більше про вакансії компанії Deloitte.

Рекомендована публікація

Кар'єра у SOFTELEGANCE. #27_кольорів_роботодавця

Популярне

Останні публікації