понеділок, 6 липня 2015 р.

Не секрет, що сьогодні наявність диплома, навіть з відзнакою, не може дати можливість «зеленому» професіоналу отримати омріяну роботу в перспективній міжнародній компанії. Здавалося б, ви вчилися упродовж п’яти або шести років, ви ночами недосипали, аби отримати документ, який би перевів вас у статус першокласного спеціаліста з крутою освітою.
            На жаль, після закінчення університету в більшості випускників виникають не просто певні труднощі, а справжні проблеми із пошуком свого місця під сонцем. І ось, коли ти такий класний з дипломом магістра днями і ночами розсилаєш резюме, пишеш мотиваційні тексти, мимоволі згадуєш, що найуспішніші та найбагатші люди не парилися і відразу взяли свого бика за роги. Чому ж наші ровесники, які не протирали штани на студентських лавах, вже отримують непогані зарплати й стрімко піднімаються по кар'єрним сходинкам?
Зробивши інтерв'ю з НR-спеціалістами відомих міжнародних компаній, Центр працевлаштування «Імпульс» почув багато важливих порад, які можуть допомогти влаштуватися молодим спеціалістам на хорошу роботу. Майже всі рекрутери, опитані нами, говорили, що освіта – лише фундамент, і тільки від людини залежить, чи переросте ця освітня інвестиція у перспективний сучасний хмарочос або ж залишиться проектною п'ятиповерхівкою.
 Варто зауважити, що фахівці у сфері управління персоналом  говорили лише про всім відому освіту, але ж освіта виявляється у різних аспектах. Вона не вимірюється стінами альма-матер. Це поняття значно ширше! Освіта в наш час стала глобальнішою. Різноманітні курси, тренінги, бізнес-ігри, майстер-класи, інтернет-курси – це лише маленька часточка можливостей. Волонтерська робота, проектні завдання та подорожі – ось, що дійсно дає можливість студенту нарешті вилізти із зони свого комфорту і прокричати на весь голос, посилаючи всім своїм страхам великий привіт: «Я більше не буду жити напівжиттям!».
Давайте подивимось, чого не навчать в університеті:
1. Проактивність
На жаль, в університеті часто більшість студентів забуває про таке поняття як проактивність. Студентські роки - це не тільки навчання й розваги, але й реальний час для побудови своєї кар’єри. Свої перші кроки можна зробити в студентському парламенті або брати участь у гуртках. У будь-якому випадку намагатися знаходити нові шляхи розвитку своєї індивідуальності.
2. Тайм-менеджмент
Ніхто вас не навчить керувати своїм часом, окрім вас самих. Скільки б ви не прочитали книг з тайм-менеджменту, якщо ваш рівень мотивації рівний нулю, то ніякого ефекту не буде. Отож, шукайте свою мотивацію!
3. Лідерство
Лідерство – це те, що кожен з нас має розвивати у собі. Адже це, в першу чергу, вміння брати на себе велику відповідальність. Зазначимо, що роботодавці аж «пищать» від радості, коли до них приходить молодий фахівець із справжніми лідерськими якостями, що демонструються яскравими позначками у його резюме. З цим вам можуть допомогти різноманітні курси, де часто дають справжні кейси, які реально можуть допомогти вам відчути себе справжнім лідером. Наприклад, влітку можна замість пляжу і моря долучитися до цікавого проекту для майбутніх лідерів «Career Factory. Summer-2015». Тут вам і нові друзі, і круті спікери, і нові знання. Хіба може бути щось краще?
4. Розбиратися в комп’ютерних програмах
Вже давно всі вміють користуватися Інтернетом, Microsoft Word. Цим нікого не здивуєш, тому викреслюйте зі списку своїх навичок ці якості, адже в наш час вони мають бути на рівні інстинктів. Сьогодні роботодавцям потрібні люди, які знаються на таких програмах, як Microsoft Excel, Adobe Photoshop, Prezi. Отже, замість Вконтакте, вчіть ці програми на YouTube і буде вам щастя.
5. Освоюйте нетворкінг, спілкуйтеся з якомога більшою кількістю людей
Спробуйте бути відкритими, намагайтеся постійно дізнаватися про щось нове. У цьому вам допоможуть люди. Кожен з нас – неповторна особистість! Шукайте друзів закордоном, вчіть мови та подорожуйте, таким чином ви обов’язково зможете знайти своє справжнє покликання. Та й на співбесіді буде про що поговорити з НR-спеціалістом.
Отже, підсумовуючи, хочемо нагадати вам, молодим студентам та фахівцям, що невдачі можуть бути важкими, але значно гірше прожити життя так, ніби ти ні разу не спіткнувся. Робіть висновки і все буде добре!

0 коммент.:

Дописати коментар

Архів

Global Graduate Programme

Global Graduate Programme
Global Graduate Programme

Вакансії компанії Deloitte.

Вакансії компанії Deloitte.
Дізнатись більше про вакансії компанії Deloitte.

Рекомендована публікація

Кар'єра у SOFTELEGANCE. #27_кольорів_роботодавця

Популярне

Останні публікації