середа, 22 червня 2016 р.


Безсонні ночі, порпання в книжках... Раніше написання курсових та дипломних робіт виглядало так, але у вік цифрових технологій все більше і більше студентів не хочуть навіть шукати потрібну інформацію в Інтернеті. Та й нащо їм це треба? Адже всі роботи можна замовити!
Які наслідки чекають недобропорядних студентів, та навіщо потрібні курсові та дипломні? Про це розкажуть самі виконавці робіт на замовлення:
‌Юлія, стаж – майже 10 років;
 Наталія Заблоцька, стаж — більше 20 років

           Як часто до вас звертаються студенти? І які, на вашу думку, причини того,         що студенти не пишуть такі роботи власноруч?
‌Юлія:  Часто звертаються, кожен день є чим зайнятися. Ліньки їх беруть, а ще працюють, ну і 1/3 реально тупі.
Наталія: Робота, вагітність, мала дитина —це причини. Звертаються досить часто. 2-3 студенти в день. 



А скільки коштує курсова/ дипломна робота? Чи можна звичайному студентові, наприклад, за стипендію (вона приблизно - 820 грн) замовити роботу? Чи все ж таки, якщо не маєш роботи, або батьки не допомагають, то це нереально?

Юлія: Реально замовити курсову, стипендія на сьогодні хороша все-таки. У наш час - це були реальні сльози. Ціни на курсові 400-600 грн, в залежності від предметності і термінів.
Наталія: Так, звісно, на стипендію студент може собі дозволити замовити роботу.

      Які розцінки на дипломні роботи?

Юлія: 400-9000 грн.
Наталія: Різні ціни. Залежно від предмету, вимог, складності. Курсові — від 200 грн., дипломні - від 1500 грн.

        А чи вважаєте ви, що з тих людей, які замовляють курсові, а особливо дипломні роботи, будуть гарні спеціалісти? І чому?

Юлія: А хто при прийомі на роботу дивиться диплом, тим паче додаток? Усі робочі місця під родичів.
Наталія: На мою думку, випускники ВНЗ - це в більшій мірі теоретики, а спеціалістами вони стають при набутті практичних навичок.

   А чи не повинні вони викладати в своїх роботах всі набуті знання за певний проміжок часу? Та навіщо, на вашу думку, студентам треба писати або ж не писати курсові/дипломні роботи?

Юлія: Потрібно довго писати, але в дипломній роботі немає того обсягу знань, які б показувалися. Є лише тема, скоріше узагальнена, яку хоче викладач. Часто завдання в
дипломній роботі ставляться навіть не по темі - просте бажання викладача, і знання тут ні до чого.
Наталія: Курсова робота - це не тільки виклад набутих знань, це і пошукова робота, і вміння аналізувати і т. д. + ці роботи - це контроль і оцінювання знань з боку викладачів.

    Які, на вашу думку, є        альтернативи таким роботам? Оскільки багато студентів зараз замовляють дипломні/курсові, то як же викладачам оцінити їх знання?

Юлія: Навчальним закладам потрібні прикладні дослідницькі лабораторії, бази для того, щоб виконувати ту роботу, яка їм по професії потрібна, а не папір переводити, і по стандартах, які в професійній діяльності непотрібні, виконувати.
Наталія: Студенти замовляють ще й реферати, контрольнi, індивiдуальнi та багато iнших робiт. Крiм того, є викладачі, якi замовляють написання дисертацiй. Яка є альтернатива тут? Не шукайте те, чого немає. Кожна людина має вибiр. Одне питання - роботу  ти замовив, але ще є такий нюанс, як захист роботи, і тут вже нiхто крiм студента цього не зробить.


Підсумовуючи вище сказане, можна побачити реальну проблему української вищої освіти. Замовлення дипломної або курсової доступно навіть середньостатистичному студенту, тож багато людей навіть не піклується про те, щоб пошукати інформацію для своєї роботи. Також одним із не менш важливих чинників є відсутність якісного обладнання. І третє — це дурний приклад. Адже які можуть бути студенти у викладачів, які замовляють дисертації та докторські? Доки є такі педагоги, доти й є недобросовісні студенти.
Єлизавета СЕМКО
журналіст "Stud-Point" з м. Чернігів

0 коммент.:

Дописати коментар

Архів

Global Graduate Programme

Global Graduate Programme
Global Graduate Programme

Вакансії компанії Deloitte.

Вакансії компанії Deloitte.
Дізнатись більше про вакансії компанії Deloitte.

Рекомендована публікація

Кар'єра у SOFTELEGANCE. #27_кольорів_роботодавця

Популярне

Останні публікації