вівторок, 2 серпня 2016 р.


Престижні компанії, в пошуках нових кандидатів у відгуках на вакансії просять надсилати не тільки резюме, а ще й мотиваційні листи. Дехто навіть попереджає: «Без мотиваційного листа заявки розглядатися не будуть».

 



Мотиваційний лист - це не просто забаганка роботодавця чи спосіб ускладнити вам шлях до омріяної посади. Насправді, це вимога сьогодення і твій спосіб проявити себе. Адже кількість резюме на одну вакансію може сягати пари сотень, а у більшості аплікантів може бути чудовий досвід роботи на аналогічній посаді і свої переваги. Тому саме мотиваційний лист створює враження про людину, як про особистість. На жаль, існують поширені помилки при створенні цього листа, які зменшують шанси претендента на посаду у декілька разів: 

1. Мотиваційний лист – це не резюме. 

Не намагайся всі свої відомості про освіту, попередні місця роботи оформити у речення для мотиваційного листа. Все це уже є в резюме. Крім того, максимальний час, який керівник виділяє на кожну заявку - не більше декілька хвилин, тому, побачивши продубльовану інформацію, швидше за все, він її відхилить. 
Щоб не допустити цього, опиши свої реальні досягнення на попередніх посадах, вкажи, які проблеми та задачі вдалося вирішити. 

2. «Відповідальний, активний, легко навчаюся»… 

Описуючи особисті якості уникай шаблонності, адже інші апліканти теж «активні, відповідальні» і т.д. Перш, ніж писати щось, завжди думай, чи ти пишеш особисто про себе, чи, можливо, описуєш якості універсального працівника. 
Щоб правильно написати цей пункт мотиваційного листа, познайомся з корпоративною культурою та цінностями компанії. 
Перш за все, перевір себе на відповідність цінностям компанії, у якій хотів би працювати, а потім зазнач саме про них у своєму листі. 

3. Надмірне захоплення компанією 

Твоє бажання отримати посаду не повинно затьмарювати здоровий глузд, тому навіть не намагайся підлещуватися до керівництва через мотиваційний лист. Так, у ньому має відчуватися твоя енергія та захоплення, але не варто надмірно перехвалювати компанію. Ті люди, які читатимуть лист, і так все про неї знають. 

4. Помилки в мотиваційному листі. 

Перш, ніж відправити листа, обов’язково перечитай його декілька разів. Не соромся показати його людям, які можуть дати корисні поради або виправити помилки. Адже твоя репутація, як освіченої, розумної людини – в твоїх же руках!

Алеся ХАРЛАН

Writer from "STUD-POINT"

0 коммент.:

Дописати коментар

Архів

Global Graduate Programme

Global Graduate Programme
Global Graduate Programme

Вакансії компанії Deloitte.

Вакансії компанії Deloitte.
Дізнатись більше про вакансії компанії Deloitte.

Рекомендована публікація

Кар'єра у SOFTELEGANCE. #27_кольорів_роботодавця

Популярне

Останні публікації