середу, 1 липня 2015 р.

Будь-який студент рано чи пізно починає замислюватись над поєднанням навчання і роботи. Для того, аби мати змогу працювати, не втрачаючи успішності в навчанні, оптимальним видається варіант вільного відвідування занять.

Раніше таке відвідування регулювалось Положенням про організацію навчального процесу у ВНЗ, затвердженим наказом МОН України. Однак зараз воно втратило чинність.

Для отримання більш точної інформації про можливість оформлення вільного відвідування пар варто звернутись до деканату університету. Як правило, вільне відвідування регулюється саме внутрішніми положеннями Вищих навчальних закладів.

Розглянемо узагальнену процедуру оформлення вільного відвідування занять (на прикладі внутрішніх положень КПІ та КНУ ім. Т. Шевченка)Як правило, можливість вільного відвідування занять з’являється у студенів не раніше третього курсу. Серед причин, за яких деканат може дозволити вільне відвідування лекційних занять (на практичні та семінарські цей режим не поширюється), найбільш розповсюдженими є:-  працевлаштування за спеціальністю;-  вагітність чи необхідність догляду за дитиною;- погіршення стану здоров’я, у зв’язку з чим виникла необхідність стаціонарного лікування.

Увага! У разі працевлаштування за спеціальністю вільне відвідування для студентів можливе лише за умови навчального рейтингу не нижче 80% (тобто усі оцінки повинні бути не нижче рівня В).

Вільне відвідування студентом лекцій дозволяється в одному семестрі і потім може бути продовжене до кінця навчального року тільки за умови не погіршення навчального рейтингу.

Для того, щоб оформити вільне відвідування лекційних занять, потрібно звернутись до деканату свого факультету із заявою (за зразком або довільної форми) та довідкою, яка підтверджує поважну причину для вільного відвідування (довідка з місця роботи чи лікарні, або їх копія чи копія трудового договору). Після узгодження з деканатом потрібно також поінформувати викладачів, чиї лекції ви будете пропускати.


Важливе доповнення: якщо відвідування занять оформлюється студентом бюджетної форми навчання, виплата стипендії повинна зберігатися.

Проте, 
якщо затверджений студентом план роботи над дисципліною (який складається вже після оформлення вільного відвідування) не виконується, дозвіл на вільне відвідування може бути анульовано деканом факультету.


Автор 
Стажер-юрист ЦП «Імпульс»
Марія Звягінцева

0 коммент.:

Дописати коментар

Архів

Global Graduate Programme

Global Graduate Programme
Global Graduate Programme

Вакансії компанії Deloitte.

Вакансії компанії Deloitte.
Дізнатись більше про вакансії компанії Deloitte.

Рекомендована публікація

Кар'єра у SOFTELEGANCE. #27_кольорів_роботодавця

Популярне

Останні публікації