середа, 7 жовтня 2015 р.


Питання про співвідношення підвищення стипендії та її індексації регулюється Порядком проведення індексації грошових доходів населення.
Перш за все, потрібно памʹятати, що у разі підвищення стипендії (чи заробітної плати) місяць такого підвищення вважається базовим (для обчислення індексу споживчих цін) і, відповідно, індексація в цьому місяці не здійснюється.

Якщо особа одночасно працює і навчається у ВНЗ на бюджетній формі навчання, то індексації в першу чергу підлягає саме стипендія. Обчислення індексації здійснюється з місяця, в якому стипендія призначається (або поновлюється її виплата у звʹязку із результатами семестрового контролю).
Загалом, з цього можна зробити висновок, що в разі підвищення стипендії індексація дійсно не проводиться.
Проте є виняток. Якщо розмір стипендії збільшився, проте сума такого підвищення все ж менше, ніж сума індексації, що виплачувалась на момент підвищення, то здійснюється, по-перше, власне підвищення, по-друге, зберігається індексація. Хоча остання змінюється з урахуванням нового розміру стипендії.
Отже, якщо сума підвищення стипендії менше суми індексації, до підвищення додається сума індексації, що проведена з урахуванням такого підвищення.

Автор: Марія Звягінцева

0 коммент.:

Дописати коментар

Архів

Global Graduate Programme

Global Graduate Programme
Global Graduate Programme

Вакансії компанії Deloitte.

Вакансії компанії Deloitte.
Дізнатись більше про вакансії компанії Deloitte.

Рекомендована публікація

Кар'єра у SOFTELEGANCE. #27_кольорів_роботодавця

Популярне

Останні публікації