понеділок, 22 лютого 2016 р.



Соціальна стипендія призначається студентам, які за результатами семестрового контролю втратили право на призначення академічної стипендії (середній бал успішності 3.00-3.99) та наявності документів, які підтверджують право на отримання соціальної стипендії.
Право на соціальну стипендію мають студенти з малозабезпечених сімей, інваліди будь-якої групи, студенти, які мають дітей, а також ті, що є сиротами чи позбавлені батьківського піклування.
Якщо особа має право на отримання академічної стипендії і за результатами чергової  заліково-екзаменаційної сесії має право на неї претендувати, то соціальна стипендія призначається додатково.

Якщо стипендіат має право на кілька додаткових соціальних стипендій, кожна з них призначається і виплачується окремо.
Соціальна стипендія обраховується у відсотках щодо розміру академічної. Виплата стипендій відбувається щомісячно. За призначення стипендії відповідає спеціальна стипендіальна комісія, яка після завершення сесії складає список осіб, які мають право на її отримання. До складу стипендіальної комісії входять керівник навчального закладу,  представники фінансових підрозділів,  декани факультетів (завідуючі   відділеннями),    представники    профспілкових    та самоврядних   організацій   учнів,   студентів,  курсантів  вищого навчального закладу.
Варто зауважити, що соціальна стипендія (як і академічна) підлягає індексуванню з моменту її призначення.
Також в кожному університеті можуть додатково призначатись іменні або спеціальні стипендії порядок виплати та розмір яких регламентується окремими положеннями або договорами вищого навчального закладу. Претендувати на таку стипендію мають право і особи, які вже отримують соціальну та (або) академічну стипендію.
Призначення і виплата стипендій студентам, які є іноземними  громадянами  та особами без громадянства, провадиться відповідно до  міжнародних  договорів України.

Автор: Марія Звягінцева

0 коммент.:

Дописати коментар

Архів

Global Graduate Programme

Global Graduate Programme
Global Graduate Programme

Вакансії компанії Deloitte.

Вакансії компанії Deloitte.
Дізнатись більше про вакансії компанії Deloitte.

Рекомендована публікація

Кар'єра у SOFTELEGANCE. #27_кольорів_роботодавця

Популярне

Останні публікації