четвер, 12 травня 2016 р.


Ерудованість та розум вимірюється не в кількості дипломів та грамот, а в кількості інформації та проаналізованих фактів у голові. Не дарма часто чуємо жарт: "Диплом - це дощечка для нарізання сиру", і, зазвичай, так вважають, м'яко кажучи, не найвищі розуми світу. Тому що отримати цю "дощечку" може кожен мастак, а отримати разом з нею безцінні знання - лише працелюбні та цілеспрямовані! Звісно, не потрібно розпилятись про те, що в школі та університеті можна отримати усі-усі-усі практичні та теоретичні знання, ні! Потрібно працювати над собою і поза межами навчальних стін. І, насправді, методів і варіантів дуже багато: 

1. Онлайн курси!
 

Нехай багато, хто кричить, що справжні знання можна отримати виключно в бібліотеці, будучи книжковим черв'яком , та за вікном 21-ше століття, яке дозволяє використовувати Інтернет не тільки, як розвагу, а й як віртуальний університет. Завдяки таким сервісам, як Coursera або Futurelearn можна слухати лекції викладачів з найкращих університетів світу. На щастя, Україна не відстає у такому навчальному прориві. Існує вітчизняний аналог онлайн курсів Prometheus, де багато лекцій безкоштовних! Такі сервіси дозволяють навіть отримати сертифікат з проходження курсу, склавши попередньо тест. Зайди, просто подивись сайти, запевняю - знайдеш для себе багато корисного і цікавого. А школярам стане в нагоді школа Знання Онлайн - центр дистанційної підготовки до ЗНО, з повними онлайн курсами пошкільній програмі.

2. Бізнес-література! 
Щоб знайти найважливішу книгу в своєму житті, потрібно прочитати не один десяток. Бізнес-література останнім часом стала дуже популярною, але, на жаль, не усі видані книги - є скарбом, в якому є відповіді на запитання та конкретні поради для того, щоб "діяти" та "розумнішати". І купуючи навіть одну книгу - влітаєш в копієчку. Проте є бюджетний варіант - бібліотеки. Краще, щоб вони були сучасні, а не ті, які ми звикли бачити: стіл, стільчик, стелажі набиті старими книгами, там навряд можна знайти цікав і варту уваги бізнес-літературу (хоча все можливо). Так що - вперед - шукай, читай! 

3. Лекторії! 
Широкий вибір лекторіїв в Україні - вражає. Вони бувають на різну тематику, спеціалізацію, тривалість і вартість. Зазвичай, на жаль, там частіше можна зустріти професіонала своє справи, який тебе навчить, ба більше - зможе надихнути, ніж в університеті. Не варто забувати про бонуси, які отримуєш після і під час проходження лекторіїв, окрім безцінних навичок і знань, а саме: - знайомства, які допоможуть розвиватись, або навіть влаштуватись на роботу, чи просто, які перетворюються на хорошу дружбу - можливість пройти стажування (або знову таки - влаштуватись на роботу) у лекторів.


4. Лекції! 
Дуже модно нині стало проводити лекції на будь-яку тематику: від тайм-менеджменту, до правильного харчування - у закладах "вільного простору", де платиш за час, який ти там провів. Щодня таких лекцій проводять з півсотні у кожному місті. Їх короткий опис, час і місце легко знайти на сайтах самих закладів та взагалі на просторах Інтернету. 

5. Вебінари!
Найбільш зручний та модернізований варіант для інтровертів, чи ледацюг, чи для тих, хто запізнився, або не має можливості приїхати на лекцію - вебінари. Ти можеш валятись у ліжку, пити каву і слухати лекцію одночасно. Можливості відео-конференцій настільки вражають, що інколи не хочеться взагалі йти і навчатись десь поза межами дому. 


Пам'ятай, що вчитися не тільки цікаво, а й легко!

                                                                                                  Автор: Юліана Гордійчук

0 коммент.:

Дописати коментар

Архів

Global Graduate Programme

Global Graduate Programme
Global Graduate Programme

Вакансії компанії Deloitte.

Вакансії компанії Deloitte.
Дізнатись більше про вакансії компанії Deloitte.

Рекомендована публікація

Кар'єра у SOFTELEGANCE. #27_кольорів_роботодавця

Популярне

Останні публікації