вівторок, 7 червня 2016 р.

Ей, студент! У тебе сесія? Сподіваюсь, в тебе не виникає ніяких проблем, все йде "як по маслу", п'ятірки самі залітають в заліковку, а викладачі дивляться ніжним і вдячним поглядом...
 АЛЕ! Якщо - ні. Якщо в тебе є якісь проблеми з іспитами, або викладачами: не плач в подушку, а звернись до тих, хто тобі допоможе!

Як боротися з несправедливiстю? Де дiзнатися про своï права пiд час сесiï? В цьому допоможуть мережi студентських профспiлок, одною iз яких є Пряма Дiя.

Що таке Пряма Дiя?

Це група студентiв та студенток з лiвими поглядами, якi намагаються змiнити освiту в Украïнi на краще. Молодь влаштовує воркшопи, мiтинги, семiнари, на яких можна дiзнатися про критичну педагогiку, освiтнi нововведення та iнше. На лекцiï запрошують професiональних викладачiв, iсторикiв та гарних знавцiв свого дiла.

В яких університетах є осередки цієї профспілки?
Як відомо, осередки Прямої Дії є в деяких столичних ВНЗ: КНУ ім.Шевченка (звідси все й починалося, адже саме студенти цього навчального закладу вирішили створити мережу незалежних студентських профспілок), НТУ «КПІ», НаУКМА.

Які принципи сповідують учасники організації?

По-перше,  насамперед учасники Прямої Дії прагнуть гідної освіти для кожного, незалежно від раси, статі та іншого. По-друге, вони не залежать ні від кого: вони непідвладні ні політичним партіям, ні адміністраціям вишів. По-третє, всі рішення приймаються тільки шляхом загальної згоди.

З ким співпрацюють?
Пряма Дія влаштовує спільні акції, лекції спільно з АСТ (Автономною Спілкою Трудящих), Чорною Веселкою (Чёрная Радуга).

Які останні заходи провели члени Прямої Дії?
Нещодавно за участі мережі профспілок було проведено Анархістський Першотравень, Семінар з критичної педагогіки та педагогіки пригнічених. Цей захід зруйнував багато стереотипів про те, якою повинна бути освіта. Студенти вже звикли, що в їхні голови втискають непотрібну інформацію, проте викладачі довели, що є й інший шлях.
 Також члени Прямої Дії влаштовували акції проти корупції в КНУ, НМУ ім.Богомольця, акцію солідарності зі студентами ХДАК.
 
Тож якщо вас утискають в правах, вас не влаштовує замала стипендія, рейди військоматів в студентські гуртожитки (КПІПризив) ви завжди можете приєднатися до студентської профспілки.

 https://vk.com/direct_action
http://direct-action.org.ua/


             Єлизавета СЕМКО
журналіст "Stud-Point" з м. Чернігів

0 коммент.:

Дописати коментар

Архів

Global Graduate Programme

Global Graduate Programme
Global Graduate Programme

Вакансії компанії Deloitte.

Вакансії компанії Deloitte.
Дізнатись більше про вакансії компанії Deloitte.

Рекомендована публікація

Кар'єра у SOFTELEGANCE. #27_кольорів_роботодавця

Популярне

Останні публікації