вівторок, 6 вересня 2016 р.

Як виловити потенційного робітника? Як вдало змотивувати персонал компанії? Інколи цьому не вчать навіть у (НАЙ)Вищийх навчальних закладах. І тоді на допомогу приходить література. До вашої уваги пропонуємо ТОП-5 книг для HR-менеджерів.

1. HR-квест. Як зробити співробітників адвокатами бренду.
Як зробити так, щоб найкращі люди хотіли працювати саме в вашій компанії? Звичайно ж, прочитати роман Дар'ї Кабицької, Наталії Тихонової та Михайла Вороніна "HR-квест. Як зробити співробітників адвокатами бренду". "Роман?" - спитаєте ви шоковано, але нічого дивуватися. В цій книжці надзвичайно доречно сплітаються захоплюючий сюжет і бізнес-кейси. В цьому випадку ви переконаєтеся, що навіть навчальна література буває цікавою та захоплюючою.

2. 6 компетенцій HR-майбутнього (HR from the Outside In: Six Competencies for the Future of Human Resources)
Незважаючи на те, що книга Дейва Ульріха порівняно нова (2012 - рік випуску), для багатьох спеціалістів з підбору персоналу вона стала вже чимось на кшталт Біблії.
В чому її особливість? Ця книга цінна як для новачків, так і для досвідчених працівників у цій сфері, адже базується вона на дослідженнях до яких долучилися понад 20 000 HR-спеціалістів. В результаті цього й було виведено так звану формулу ідеального HR-майбутнього.
Ви думаєте, що, маючи 20 років стажу в цій сфері вже знаєте все? Прочитайте книгу Девіда Ульріха і точно знайдете щось нове й несподіване для себе.

Картинки по запросу читати студвей

3. Работа рулить! Чому більшість людей у світі хочуть працювати саме в Google.
Ця книга може змінити те, як ви працюєте й досить несподівано. Від Ласло Бока
(віце-президента Google по персоналу) ви дізнаєтеся, що:
‌-треба шукати розумніших людей, ніж є ти сам
-‌корисному можна повчитися не тільки у гарних працівників, а й у поганих
‌і знайдете відповідь на головне питання книги: чому всі хочуть працювати в Google.

4. Рекрутинг на 100%
У книзі Ільгіза Валінурова ви не знайдете заплутаних незрозумілих речень та слів. Тут все дуже просто: запитання - відповідь, запитання - відповідь. Ви хотіли дізнатися як працювати з резюме? Без проблем. Ви побажали все дізнатися про інтерв'ю: типи, складнощі, цілі та інше? Теж немає питань. І так буде з будь-яким запитанням.
Будьте впевнені, що ця книга стане вашою настільною.

5. Обійміть своїх співробітників
Якими більшість людей звикла бачити своїх у керівників та менеджерів по підбору персоналу? Частіше всього, роздратованими та не дуже милосердними до робітників.
Джек Мітчелл розбиває ці стереотипи і переконує в своїй книзі, що заради гарного результату компанії, працівників треба заохочувати пряником, а не батогом. І автору хочеться вірити, адже в цій сфері він працює вже близько 50 років.

Як описує Джек, ці принципи навіть допомогли йому знизити витрати на маркетинг та залучити більше талановитих співробітників.
Єлизавета СЕМКО
журналіст "STUD-POINT"

0 коммент.:

Дописати коментар

Архів

Global Graduate Programme

Global Graduate Programme
Global Graduate Programme

Вакансії компанії Deloitte.

Вакансії компанії Deloitte.
Дізнатись більше про вакансії компанії Deloitte.

Рекомендована публікація

Кар'єра у SOFTELEGANCE. #27_кольорів_роботодавця

Популярне

Останні публікації