1. CODECADEMY

Codecademy
Codecademy — майданчик для навчання програмуванню англійською мовою, де зареєстровано 16 мільйонів користувачів (!). У 2012 році творці Codecademy оголосили про запуск російськомовної версії, але так і не допрацювали її: перекладено лише кілька пунктів меню і завдань.
На Codecademy немає відеолекцій. Кожен урок складається з короткого забавного тексту і невеликого завдання. Учень вводить отриманий код в спеціальне поле і приступає до наступного модуля.
В Україні не існує освітніх проектів, схожих на Codecademy. Створити його аналог — непросте завдання, але результат буде коштувати того: в 2016 році компанія залучила 42,5 мільйона доларів інвестицій.

2. PRODUCT HUNT

Product Hunt
Коли розробник запускає англомовний додаток, він точно знає, де почати просування: на майданчику Product Hunt. Це неймовірно авторитетний ресурс для пошуку додатків і сервісів: 100-200 голосів на Product Hunt можуть залучити тисячі нових користувачів. Крім того, Product Hunt — важливе джерело інформації для зарубіжних ЗМІ.
Коли розробник запускає російськомовний додаток, питання з просуванням залишається відкритим. Спільнота Product Hunt англомовна, і йому нецікаві локальні проекти. Так чому б не відкрити схожий майданчик для україномовних сервісів і додатків?

3. BRANDYOURSELF

BrandYourself
Всі ми здійснювали в інтернеті помилки різного ступеня тяжкості: фотографії 18+ з вечірок, нецензурні коментарі в Facebook. Як знайти і заховати весь компромат?
Наприклад, з допомогою BrandYourself — інструменту для управління особистою репутацією в інтернеті. Сервіс допомагає стежити за згадками свого імені в Мережі і показує покрокову стратегію для покращення результатів пошуку.
Проблема в тому, що сервіс не відстежує контент українською і не враховує результати пошуку в «Яндексі». Якщо закрити ці прогалини, на основі BrandYourself можна створити новий корисний продукт для україномовних користувачів.

4. STYLEBEE

StyleBee
StyleBee — це Über для перукарів і візажистів. Замість того щоб обдзвонювати салони або шукати майстра в інтернеті, мешканки США тепер можуть замовити макіяж і укладання на будинок через додаток.
У StyleBee повірили інвестори знаменитого Y Combinator, і компанія отримала від них 1,2 мільйона доларів.
Жінки в Україні стикаються з тими ж проблемами при пошуку перукарів і візажистів, що і американки. І нам потрібна допомога українських розробників.

5. EDEN

Eden
Уявіть, що всі комп’ютерні майстри з оголошень біля під’їзду зібрання на одному майданчику. Вони не тільки полагодять вашу техніку, але і приведуть з собою друзів, які помиють підлогу і пофарбують стелю. Саме це пропонує Eden — сервіс для замовлення техпідтримки, прибирання і дрібного ремонту в офісі.
Eden орієнтований на офіси і базується в Сан-Франциско. Але нічого не заважає адаптувати подібний сервіс під квартири, торгові приміщення, котеджі або склади в будь-якому регіоні нашої країни.
Нові бізнес-ідеї — це двигун прогресу. Але і у використанні досвіду інших проектів є свої плюси: існуючий продукт точно комусь потрібен і для нього можна знайти модель монетизації. Крім того, команда може зосередитися на розробці, а не на обмірковуванні задуму. Адже головне — не похвалитися новою концепцією, а створити затребуваний продукт і розвивати його в тому напрямку, який цікавий користувачам.

Джерело: lifehacker.in.ua