середу, 8 березня 2017 р.




















Наприкінці січня більшість українців були приголомшені повідомленням-заявою Володимира В’ятровича, директора інституту національної пам’яті. Він вважає, що державними святами повинні бути лише ті, які стали переломними і значущими для країни. За його словами, великою перемогою для України була відмова святкування 23 лютого.

Нагадаємо його слова: "Я думаю, що нам не варто говорити про таке державне свято, як 1 травня. Також поступово і точно треба переводити акцент з 9 травня на 8 травня. Також я переконаний, що не варто робити державним і святковим днем 8 березня".

Чи буде 8 березня – хвилювалися навіть чоловіки. Що думає з цього приводу сильна стать? Ми опитали журналістів, чиновників, зірок та політичних діячів. То чи буде свято?

Артем Стельмашов, політичний аналітик, викладач
Якщо комусь потрібен привід, щоб згадати про жінку, то ок. Але, думаю, жінка заслуговує на значно більше днів уваги на рік. Жінки зазвичай люблять подарунки, тому дізнаюся про що мріє і подарую.

Віталій Пастух, музичний продюсер
Я не визнаю радянських свят. Але 8 березня є державним святом. Тому ставлюся до нього досить спокійно. Поки що. Звісно, я буду вітати свою маму, сестру, доньку та кохану. Подарунки вже куплені, а саме 8 березня святкуватимемо в ресторані.

Вадим Чернов, співак, учасник шоу «Голос країни»
Я вважаю, що ігнорувати жіночий день не можна, тому що прекрасна стать справді заслуговує на персональне свято. Ким  були б ми у цьому житті без жіночої ніжності та підтримки?! І які ж ми тоді чоловіки, якщо не можемо зробити приємно своїм коханим?! Для другої половинки та матусі приготував приємні подаруночки та  квіти. Обов’язково весняні - тюльпани або ж підсніжники.
Вітаю усіх наших прекрасних дам із 8 березня! Хай ваші мрії переростають в цілі, потім стають діями і врешті-решт здійснювались!

Игорь Бєлов, громадський діяч, голова ГО
Благополуччя кожної родини напряму залежить від представниць жіночої статі. Ми повинні дарувати жінкам свято кожного дня, оберігати їх, а не жити стереотипами про "місце на кухні". Для кожного чоловіка дівчина, жінка, дочка - найкраща мотивація, яку тільки можна уявити! Саме заради Вас, чарівних, ми робимо божевільні вчинки, справляємо враження, змінюємо себе та країну, створюємо майбутнє. Усі, хто хочуть позбавити жінок їхнього свята - абсолютні жлоби, вони не думаючи позбавляють свята своїх рідних.
Якщо казати про найголовніших жінок мого життя, то я давно вже розпланував програму свята. Провів багато годин за роздумами про оригінальний та потрібний подарунок.
До речі, першу акцію нашої новоствореної ГО «Молоде Покоління» проводимо саме 8 березня, усім керівництвом вирішили завітати до літніх жінок у пансіонат для ветеранів праці.
Бережіть та даруйте свято жінкам, вони - наше все!
Дмитро Лазуткін, поет, журналіст
Для мене це свято - під настрій. Якщо він є, то я з радістю та натхненням вибираю подарунки, бігаю за квітами, вигадую привітання. Втім, 7 березня -  День народження мого кума. Тож ранок наступного дня подекуди буває важкуватим. І аби свято відбулося - раджу жінкам не будити мене занадто рано. Дайте виспатися і буде вам 8 березня! Уже купив щось дуже приємне з невеличким діамантиком... І вітаю всіх - ніжності вам! А ще - уваги і шаленства!

Григорій Семенчук, поет, публіцист, музикант
Звичайно, з дитинства цей день асоціюється у першу чергу з традиційними тоді (і досі) привітаннями мами, бабусі, сестер і однокласниць. Але треба визнати - свято вже неактуальне у такому форматі, і це сталося із низки причин. Спочатку - радянська підміна понять перетворила боротьбу за жіночі права у стабільне "місце жінки" у чітко диференційованому суспільстві. Потім - надмірна комерціалізація призвела до повної втрати первинного ідеологічного сенсу 8-го березня. Вихідний день 8 березня надав цьому святу особливий, "святий" статус  (всі ми знаємо, як українці люблять зайві вихідні). Я не вважаю, що цей день мусить бути вихідним. Але я думаю, в цей день особливо важливо говорити про ті проблеми, які стосуються жінок в усьому світі. І ця дата - важливий привід для актуалізації такої розмови: про нерівні зарплати або несприятливі умови для материнства, або суспільний тиск.
Андрій Пантюх, співак, музикант, учасник «Голос країни», учасник гурту «MOSTU»
Мені здається, що це чудово, що немає якоїсь загальної традиції святкування 8 березня, бо це дає можливість кожній сім'ї сформувати власну традицію, що має набагато більшу цінність! Хоча атрибутика цього свята все ж лишається незмінною: квіти, подарунки, особлива увага з боку чоловіків, очікування оригінальності в плануванні цього дня і піднесенні подарунків чоловіками з боку жінок. Щоб привітати маму і бабусю в цей день і відповідно, щоб не порушувати традицію, яка є у моїй родині -  я відмовився від виступів і приїхав до себе на батьківщину, аби провести це свято у колі своєї сім'ї.

Хочу побажати жінкам, щоб поряд з ними були тільки ті чоловіки, які їх цінують, люблять і дають можливість відчувати себе особливими.

Цього року пощастило – ще гуляємо! Але не тільки через це. У нас є такі чоловіки, заради яких ми хочемо бути жінками! Потреба і бажаність - саме те робить нас щасливими!

Анастасія Срібна

0 коммент.:

Дописати коментар

Архів

Global Graduate Programme

Global Graduate Programme
Global Graduate Programme

Вакансії компанії Deloitte.

Вакансії компанії Deloitte.
Дізнатись більше про вакансії компанії Deloitte.

Рекомендована публікація

Кар'єра у SOFTELEGANCE. #27_кольорів_роботодавця

Популярне

Останні публікації