суботу, 25 березня 2017 р.


Завжди відкрита до змін, підтримує ідеї співробітників та створює комфортні умови роботи - це усе про JTI. У інтерв'ю координатор з розвитку бренду роботодавця Денис Чуприна розкаже, як компанія стала найкращим роботодавцем Європи та як стати співробітником компанії з кращим HR-брендом.

Чим займається ваша компанія?
JTI Україна входить до групи компаній Japan Tobacco International (JTI), яка є одним з провідних виробників тютюнових виробів у світі та тютюновою компанією №1 в СНД. Компанія JTI працює в Україні з 1993 року, і вже у 2017 році, за результатами дослідження міжнародного інституту TOP Employers, компанія JTI отримала звання роботодавця №1 в Європі. Зараз JTI Україна є однією з найбільших міжнародних FMCG компаній на вітчизняному ринку з сучасною фабрикою в Кременчуці, головним офісом у Києві та регіональними офісами у найбільших містах України.
Як ви  налаштовуєте співробітників на продуктивність?
Світлина від JTI Careers Ukraine.Аби залучити найталановитіших людей до нашої компанії, ми постійно вдосконалюємо умови праці, щоб створити сприятливу робочу атмосферу. Окрім конкурентної заробітної платні, компанія надає працівникам чимало нефінансових винагород. Серед них корпоративна програма страхування життя і здоров'я, можливість безкоштовного відвідування тренажерних залів і басейнів, тренажерний зал в центральному офісі компанії, заняття з йоги та фітнесу в офісі, тренування з футболу і волейболу, вітамінізація і вакцинація працівників (за бажанням), проведення розважальних івентів, таких як Fun days в офісах. Також кожен працівник може планувати свій робочий день особисто, адже в компанії діє гнучкий робочий графік. Кожному працівнику надається чотири додаткових дні оплачуваної річної відпустки (всього 28 днів). Ми вважаємо, що кожна ідея може допомогти компанії поліпшити умови праці працівників або вдосконалити певні бізнес-процеси. Так, лише в 2016 році працівниками було зареєстровано майже 3500 ідей, і половину з них втілено в життя.
За яким принципом оцінюєте резюме?
 Для кожної позиції в нашій компанії є окремі основні критерії відбору кандидатів по резюме. Наприклад, рівень володіння англійською, наявність вищої освіти та водійського посвідчення, релевантний досвід роботи та ін. Крім того, з резюме можна зрозуміти рівень грамотності людини, її уважність, як вона структурує інформацію. Буває таке, що кандидат вказує в резюме, що одна з його сильних якостей – уважність, а при цьому має в тексті багато помилок.
Ми дивимося на мотивацію людини працювати саме в нашій компанії, її цінності – вони мають співпадати з цінностями нашої компанії. Крім того, важливими критеріями є результати тестування, рівень володіння англійською, водійське посвідчення для торгівельних представників.

Чи є у вас освітні заходи для співробітників?
У JTI Україна часто проводяться корпоративні заходи, спрямовані на побудову єдиної команди. Найчастіше - всередині відділів і функцій. Зазвичай, проводиться кілька бізнес-тренінгів та різного роду активності.

Світлина від JTI Careers Ukraine.
Навчання і розвиток є взагалі одним із стратегічних пріоритетів JTI. В Відділі персоналу компанії діє підрозділ навчання та розвитку, який допомагає кожному працівнику визначитися з напрямками професійного зростання та створити індивідуальний план навчання, щоб бути більш ефективним та швидше зробити наступний крок у побудові власної кар’єри. Цей план може бути наповнений як різноманітними тренінгами та семінарами, так і коучингом від колег, самонавчанням. За 2016 рік 100% співробітників JTI Україна взяли участь мінімум в одному тренінгу / семінарі або іншій розвиваючій сесії.
Чи є у вас програми стажувань, які?
У нашій компанії є дві програми, спрямовані на залучення молодих талантів:
•  Стажування - довгострокова програма для студентів і недавніх випускників. Вона триває від 6 місяців до року і є оплачуваною. Близько 90% стажерів по закінченню програми отримують постійне місце роботи.
• Практика - короткострокова програма для студентів, тривалістю 3 місяці. Програма не оплачується, але студенти беруть участь у багатьох проектах і заходах, які допомагають отримати перший цінний досвід роботи в міжнародній компанії.
І практиканти, і стажери на час програм є повноцінними співробітниками нашої компанії і мають право брати участь в корпоративних заходах, тренінгах тощо.
Чи співпрацюєте з ВНЗ, з якими?
 У компанії JTI Україна розроблена комплексна програма з співпраці зі студентами - STARWAY. У цю програму входять такі активності, як участь в ярмарках вакансій, днях кар'єри, які проводяться в університетах. Розроблені програми стажування та практики.
Також ми проводимо Дні відкритих дверей, на яких студенти можуть детальніше дізнатися про роботу та обов'язки окремих департаментів компанії. Крім цього, наші співробітники читають лекції і проводять майстер-класи в університетах. У минулому році ми проводили чемпіонат з маркетингу, який підтримали 38 університетів з усієї України.
В Києві ми співпрацюємо з КНЕУ, КНУ ім. Т. Шевченка, КПІ та КНТЕУ. В інших містах ми підтримуємо зв'язок з Дніпровським Університетом ім. Нобеля, Харківським Національним, Одеським Національним та Львівським Національним університетами. Саме студенти цих університетів найчастіше потрапляють до нас на практику чи стажування.
Чи може студент, ба більше, без досвіду роботи влаштуватись до вас?
Так, звичайно. Молоді фахівці, які ще не мають досвіду роботи, теж цікаві для нас. Головне, щоб кандидат відповідально ставився до роботи та завдань, а навичкам ми зможемо його навчити.
Ми робимо все, щоб ідентифікувати і залучити в компанію талановитих фахівців ще на етапі навчання. Власне, для цього ми і створили програми практики і стажування. Також ми надаємо можливість студентам працювати над окремими проектами в різних департаментах.
Які вакансії наразі є у вас і яких талантів, ви вважаєте, не вистачає?
Зараз ми активно шукаємо стажерів у Відділ Збуту у Хмельницькому, Рівному та Вінниці.
Крім того, очікується відкриття й інших стажерських позицій, тому стежте за ними на нашому сайті та на нашій сторінці у Facebook. Також запрошуємо КІМО, КПІ, КНЕУ, КНТЕУ, НаУКМА на ярмарок вакансій в Києві, адже саме там ви зможете поспілкуватись з представниками нашої компанії особисто. Ми будемо учасниками ярмарок вакансій і в регіонах: в Дніпровському Університеті ім. Нобеля, Харківському Національному, Одеському Національному та Львівському Національному університетах.
Що порадите студентам та випускникам, які тільки починають будувати своє професійне життя?
Займатись тим, що їм подобається найбільше, та тим, що у них виходить. Розвиватись професійно за допомогою курсів, різноманітних семінарів, вебінарів та ін. Не треба обмежувати своє навчання лише університетською освітою. Ми радимо студентам проходити практику, поки вони навчаються, адже це є гарною нагодою отримати цінний досвід роботи, який їм знадобиться після закінчення ВУЗу. Автор: Оля Пташка Журналіст STUD-POINT

0 коммент.:

Дописати коментар

Архів

Global Graduate Programme

Global Graduate Programme
Global Graduate Programme

Вакансії компанії Deloitte.

Вакансії компанії Deloitte.
Дізнатись більше про вакансії компанії Deloitte.

Рекомендована публікація

Кар'єра у SOFTELEGANCE. #27_кольорів_роботодавця

Популярне

Останні публікації