четвер, 13 серпня 2015 р.


Абревіатура «МВА» означає “Магістр ділового адміністрування'', проте на практиці вона також застосовується не лише для здобутого ступеню освіти, але й для позначення власне програм навчання.  Кваліфікація МВА свідчить про здатність виконувати обов’язки керівника вищих ланок. Вперше така програма з’явилась у США ще у ХХ столітті.
Зараз цільовою аудиторією і, відповідно, слухачами таких програм стають, як правило, амбітні молоді управлінці, люди, які у шаленому ритмі сучасного життя прагнуть до самовдосконалення та здобуття лідерських якостей. МВА-освіта – це отримання навичок, які потрібні для прийняття оптимальних рішень навіть у найскладнішому бізнес-середовищі.
Варто зауважити, що МВА-освіта розрахована,як правило, на людей, що вже мають певний практичний досвід в обраній сфері чи прагнуть підвищити свою конкурентоздатність на ринку праці. Саме тому у наш час розроблено багато різновидів освітніх програм за МВА стандартами. До них належать, зокрема, денна та вечірня форми навчання, а також дистанційна чи дистанційно-модульна освіта.
Все більшу популярність здобувають також освітні програми у форматі «міні-МВА» (до таких, наприклад, можна віднести програму під назвою «CareerFactory» від Академії ДТЕК, яка стартуватиме у серпні цього року).
 На відміну від звичайних програм, «міні-МВА» має кілька додаткових переваг. По-перше, тривалість навчання є меншою, ніж у звичайних бізнес-школах, де можуть пропонувати курси тривалістю 1-3 роки. Зазвичай, поєднувати навчання і, скажімо, розвиток власної справи впродовж такого тривалого строку доволі нелегко.
По-друге, цінова політика «міні-МВА» проектів є значно більш гнучкою, і, як наслідок, є лояльнішою та привабливішою для клієнтів, серед яких не лише особи, які вже змогли реалізувати себе, але й молоді спеціалісти, що лише прагнуть побудувати стрімку кар’єру.
Водночас, такі програми запозичують усе найкраще з досвіду традиційних бізнес-шкіл, поєднуючи зарубіжний досвід, і реалії української освіти та бізнесу. Саме завдяки таким інноваційним підходам і залученню до участі найбільш професійних та висококваліфікованих викладачів (які водночас, як правило, обіймають найвищі посади у провідних компаніях) міні-МВА проекти складають гідну конкуренцію традиційним школам ділового адміністрування.
МВА-освіту обирають, як правило, особи, в яких на меті подальше кар’єрне зростання, отримання максимальних прибутків і, водночас, розвиток національного бізнесу відповідно до європейських стандартів.

0 коммент.:

Дописати коментар

Архів

Global Graduate Programme

Global Graduate Programme
Global Graduate Programme

Вакансії компанії Deloitte.

Вакансії компанії Deloitte.
Дізнатись більше про вакансії компанії Deloitte.

Рекомендована публікація

Кар'єра у SOFTELEGANCE. #27_кольорів_роботодавця

Популярне

Останні публікації