середу, 18 травня 2016 р.

     Екзамени – немов лотерея. Буває, вивчиш усе, тільки з одним білетом не зовсім розберешся, а він візьме і попадеться тобі. Трапляється і навпаки, коли вдається не лише вдало списати, а й отримати набагато вищу оцінку, ніж сподівався. Ніколи не знаєш заздалегідь – чи посміхнеться тобі удача цього разу. То що ж робити, щоб ухопити її за такий бажаний хвіст? Я школярка, на яку чекають випробування під назвою «іспити» і зовсім скоро, які доведеться вирішувати, якими методами до них готуватися, тому завчасно поспілкувалась з студентами, яким досвіду у такій тонкій справі – не відбирати.

  Найекстримальніша пора для студентів – період екзаменів. Їх наближення передбачає такі стреси, переживання та недоспані ночі, що бодай кожному викладачу - гикається. Всі нервово гортають сторінки конспектів, і зі страхом чекають наближення дня «Х». Підготовка до цього важливого етапу у всіх різна: хтось безперервно сидить над підручником, намагаючись запам’ятати найменшу дрібничку, розраховуючи тільки на себе і свої знання. Тим часом інші - запасаються шпаргалками та покладаються на везіння. Кожен обирає те, що йому ближче до душі. Дуже часто вдало скласти іспити заважає хвилювання, з яким надзвичайно важко боротись. Існує величезна кількість прикмет та ритуалів, чесно кажучи, мало не езотеричних, які допомагають впоратися з іспитами на відмінно. Я розповім про найцікавіші методи, які, можливо, будуть для мене в майбутньому – частиною життя.
        Одну з найдостовірніших прикмет прийнято вважати одяг-талісман. На переконання старших, якщо ти гарно склав перший екзамен, на наступний потрібно обов’язково прийти одягнутим так само. Фортуна не залишиться байдужою до таких хитрощів і знову посміхнеться тобі. А ось нові речі одягати не радять, оскільки невідомо, що вони можуть принести – вдачу чи провал.
     А от у студентки Світлани – своє бачення прикмет. Ні під яким тиском перед іспитами її не змусиш прибрати в кімнаті, та й після них це зробити буде досить важко. Мити голову та підстригати волосся перед важливим днем дівчина теж вважає поганим знаком. Пояснюючи це страхом вимити чи зістригти свої знання.
    Четвертокурсник Сашко має свій  безвідмовний спосіб заманити везіння на екзамен. Достатньо покласти у взуття під ліву п’ятку п’ятикопієчну монетку, тоді хороша оцінка гарантована. Заходити у клас в день іспиту він також радить з лівої ноги. Розповідає, що ці незначні прикмети допомагають не втратити впевненість, побачивши суворого викладача та розкладені білети на його столі.
   А ті, хто любить довго поспати і більшість свого студентського життя провели в спізненнях та прогулах, розуміють, що підготовка до іспитів – це не їх сильне місце. Тому вигадують значно радикальніші способи привабити Фортуну. Не лякайтеся, якщо близько дванадцятої ночі почуєте, як хтось кричить у кватирку заклинання «Шара, прийди!», або ще радикальніше – у чому мати народила, оббігає будинок  із тими ж криками.
     Першокурсниця Тетяна ділиться порадами своєї бабусі і розповідає, що у хвилини передекзаменаційного розпачу ліпше звернутись до вищих сил: помолитись святому Миколаю чи братам Кирилу та Мефодію. Якщо їх добре попросити, вони обов’язково допоможуть.
       Та скільки б магічних обрядів ви не спробували, пам’ятайте – вони будуть безсилими, якщо ви ні разу не відкрили підручник. Екзамен – це лотерея, але повну гарантію на хороші оцінки можна отримати лише в тому випадку, коли совісно готуєш всі питання та теми. Надіюсь, я так само думатиму і перед своїми іспитами, а не бігатиму по гуртожитку, ну ви зрозуміли... Щасливого всім білета! Нехай удача завжди буде на вашому боці!

Вам може бути цікаво: ТОП-5 можливостей для самоосвіти
Анастасія ГОЛОШИВЕЦЬ
м. Вінниця

0 коммент.:

Дописати коментар

Архів

Global Graduate Programme

Global Graduate Programme
Global Graduate Programme

Вакансії компанії Deloitte.

Вакансії компанії Deloitte.
Дізнатись більше про вакансії компанії Deloitte.

Рекомендована публікація

Кар'єра у SOFTELEGANCE. #27_кольорів_роботодавця

Популярне

Останні публікації