вівторок, 23 серпня 2016 р.

Міністерство освіти і науки України оприлюднило на офіційному сайті рейтинг спеціальностей з найбільшим обсягом місць за державним замовленням. Як зазначено на mon.gov.ua , в ТОП-10 враховувалася кількість зарахованих на бюджет в державні та комунальні ВНЗ за всіма освітніми рівнями та ступенями (бакалаврат, магістратура). Результати виявилися дещо неочікуваними.

 Перше місце дісталося спеціальності 014 "Середня освіта" (13 тис 307 бюджетних місць), срібло отримала 223 "Медсестринство" (8 тис 810 місць) і трійку лідерів завершила 141 "Електроенергетика, електротехніка та електромеханік" (7 тис 407 місць).

За словами директора департаменту вищої освіти МОН України Олега Шарова, перше місце за обсягом державного замовлення заслужено посіла спеціальність 014 "Середня освіта", адже вона надзвичайно широка, тобто з ВНЗ випускаються майбутні вчителі і з географії, і з історії, і з біології і
т.д.

Далі за рейтингом четверте і п'яте місця зайняли спеціальності "Будівництво та цивільна інженерія" (7 тис 267 місць) і "Фінанси, банківська справа та страхування" (6 тис 450 місць). На шостому щаблі опинилося "Галузеве машинобудування" (6 тис 050 місць), а на сьомому - "Право" (5 тис 983 місця), яке вже довгий час є першим за кількістю контрактників.

Спеціальність "Облік і оподаткування" (5 тис 908 місць) опинилася на восьмому місці, а "Початкова освіта" (5 тис 287 місць) на дев'ятому.

Як повідомив Олег Шаров - технічні спеціальності теж не відстають у кількості
охочих
навчатися на бюджеті. "Комп’ютерні науки та інформаційні технології" закрили ТОП-10 з кількістю бюджетників - 4 тис 985.
Єлизавета СЕМКО

журналіст "STUD-POINT" з м. Чернігів

1 коментар:

  1. Вітаю
    Якщо ви шукаєте кредит більше турботи для вас.
    Я конкретного кредитора, надання кредитів має всі, хто має потребу. Якщо ви зацікавлені, будь ласка, звертайтеся мою адресу:
    Mail:bonghislaine0@Gmail.com
    Mail:bonghislaine0@Gmail.com

    Для отримання додаткової інформації
    Дякую

    ВідповістиВидалити

Архів

Global Graduate Programme

Global Graduate Programme
Global Graduate Programme

Вакансії компанії Deloitte.

Вакансії компанії Deloitte.
Дізнатись більше про вакансії компанії Deloitte.

Рекомендована публікація

Кар'єра у SOFTELEGANCE. #27_кольорів_роботодавця

Популярне

Останні публікації