середа, 5 жовтня 2016 р.

Тисячі чоловіків у розтягнутих трєніках сидять на дивані перед телевізором, і кричать у екран, що "ой, та дайте мені владу, і я за дві хвилини підніму країну з колін". Ну, просто політологи! Диванні політологи. А справжній політолог повинен знати трохи більше, ніж як "пересаджати їх усіх" та "а от він хороший дядька". Справжніми політологами народжуються, справжні політологи вчаться щодня!

Хто такий політолог?
Політолог - це людина, що знається в механізмах, способах та логіці роботи політичної системи, добре розбирається як в міжнародній політиці, так і в особливостях політики власної країни. Політологи це закулісні гравці, що насправді будують політику країни, залишаючи і всі тумаки , і всі лаври політикам і депутатам.
Політолог - це логіка та інтуїція будь-якої компанії, тому що він вміє прогнозувати зміни та направляти політику компанії в потрібне русло. Досвідчений політолог без труднощів може оцінити та спрогнозувати зміни в регіональній та світовій політиці. Тому політолога можна назвати такою собі Вангою, але в більш професійному масштабі.



Де і чому навчають політологів?
В нашій країн спеціальність "Політологія" є у всіх класичних університетах та у багатьох інститутах. Класична "Політологія" випускає більш вузькопрофільних спеціалістів - саме політологів, а така спеціальність як "Міжнародні відносини" - політологів-міжнародників ще й перекладачів на додачу.
Ці спеціальності дещо різняться ухилом: політологи більш поглиблено вивчають саме політику в усіх її галузях, а міжнародники відносини між країнами та їх зовнішню політику. Проте основні базові предмети однакові: історія політичних вчень, риторика, світовий політичний процес, кратологія тощо.  Головне, чому навчають у ВНЗ майбутніх спеціалістів , це критично мислити та оцінювати реально  всі політичні процеси.
Ще один  нюанс, що вирізняє політологів в університеті серед інших, що вони з перших днів навчання шукають і головне знаходять потрібні зв'язки. Ті, хто дійсно в цьому зацікавлений вже к 2ому курсу встигають познайомитись з декількома депутатами, попрацювати на виборах та знайти, де влаштуватися після випуску.

Що повинен вміти політолог?
Політолог повинен знати все, що стосується політики. Не тільки теоретичні основи того як будується політика та якими інструментами користуватися, але й яка програма у опонентів, і  що думають бабусі біля під'їзду про владу та політичні партії.  Політолог має бути  трохи психологом, економістом, соціологом та політиком. Він має сканувати та аналізувати все, де є життя.
Політолог зобов'язаний вміти багато, чітко та переконливо говорити. Та головне переконувати. Справжній політолог може з однієї фрази зробити дискурс на півтори години, і так і не відповісти на поставлене запитання. Це невеличка професійна магія. Магія в тому, щоб передбачити та повернути хід подій на свою користь. Трохи законних політичних маніпуляцій - і справу зроблено.


Де може працювати політолог?
Політолог обізнаний у всіх сферах життя суспільства, а тому може влаштуватись буквально на будь-яку роботу, що пов'язана з громадськістю. Політологів вчать з першого курсу знаходити вихід там, де його здається немає і все це добре маскувати словами.
Зазвичай політологи - це ті люди, що створюють політичний імідж нашим політикам, створюють програми для політичних партій, словом, роблять політику в країні. Тому звичним місцем роботи є політичні партії або радники у депутатів, політиків, правлячої еліти.  Саме політологи не дають політикам до кінця розвалити нашу країну. Політолог знаходиться в епіцентрі подій, але достатньо далеко, щоб його не зачепило у разі вибуху.
Так само політологи потребуют у великі компанії адже вони вміють прогнозувати, що станеться від того, що у президента народився онук чи від того, що Коломойський посварився з Порошенко, і як це вплине на прибуток компанії.
Так як не всі політики прислуховуються до голосу розуму (політологів), то і місць вистачає не на всіх. Тому багато політологів подаються в журналістику: до політично-громадських видань або виступають як експерти у багатьох програм на різних телеканалах. Політологи вміють швидко аналізувати, багато і професійно про це говорити.
Політологи-міжнародники, завдяки специфіці їхньої освіти, знайомі з дипломатичною практикою, і тому можуть працювати в МЗС та консульських службах, а також як перекладачі на будь-якій фірмі.

Скільки заробляє політолог?
Випускник ВНЗ на перших порах буде отримувати близько 3000-5000 гривень, адже він не має достатньо практичного досвіду.
Більш досвідчений політолог, що стоїть на державній службі може заробляти від 8000 до 10000 гривень.
А взагалі, заробіток політолога залежить від того наскільки він обізнаний в політичній сфері і на кого з політиків працює. Будучи радником відомого політика можна заробляти від 20000 до 40000 тисяч.
Інша категорія заробітку - це вибори. Під час передвиборної кампанії навіть простий студент, обравши правильного кандидата може заробити від 5000 до 150000 гривень. А більш досвідчені політологи із знанням справи та правильних людей, навіть чесним шляхом без проблем заробляли собі на машину чи навіть квартиру.
Дар'я ПРОНОЗА
журналіст "STUD-POINT" з м. Дніпро



0 коммент.:

Дописати коментар

Архів

Global Graduate Programme

Global Graduate Programme
Global Graduate Programme

Вакансії компанії Deloitte.

Вакансії компанії Deloitte.
Дізнатись більше про вакансії компанії Deloitte.

Рекомендована публікація

Кар'єра у SOFTELEGANCE. #27_кольорів_роботодавця

Популярне

Останні публікації