неділю, 9 жовтня 2016 р.


Нещодавно в Київському національному економічному університеті імені Вадима Гетьмана було дійсно дуже спекотно — 28-го вересня відбувся один з найбільших кар'єрних проектів Виставка програм практики та стажування, де було представлено понад 100 програм стажувань та практики.

Відвідувачі мали можливість поспілкуватися з HR-ами та керівниками компаній віч-на-віч, та ще й знайти потенційну роботу! Звичайно ж, найбільше зацікавив захід студентів, адже саме перед ними надзвичайно гостро стоїть проблема пошуку роботи — їм часто бракує практики чи досвіду, та й знайти роботу за спецальністю після закінчення навчання буває складно. 

Проблема ж деяких полягає в тому, що вони просто бояться підійти ближче до роботи своєї мрії. Саме з лекції на тему: «Як успішно пройти співбесіду і знайти роботу мрії»  від «1+1 media» і почався захід. В той же час студенти мали можливість відвідати й інші тренінги — від Loreal на тему: «5 правил виживання в міжнародній компанії» чи від Deloitte щодо отримання offer-letter від компанії-мрії.

Деяких так зацікавила діяльність певних компаній, що вони вирішили, не зволікаючи, подати заявки на стажування, інші ж просто набули потрібних знань та навичок.

Компанії ж збагатилися новими цінними кадрами. Про один з таких вдалих прикладів розповіла HR IT-компанії «Інфопульс» - Ліна Матвєєва:

«На виставці нашим основним завданням  було знайти собі класних практикантів, з якими ми б хотіли працювати в нашій програмі практики, виробнича практика з «Інфопульсом». Я думаю, що даної мети ми досягнули, тому що ми познайомилися з величезною кількістю мотивованих, КРУТИХ молодих спеціалістів, які готові рости і розвиватися, люди, які зацікавлені в саморозвитку, а це - мабуть, найголовніше для роботодавця, отримати таких потенційних, потенціальних молодих спеціалістів.”

І справді, для успішної компанії активні люди, які зацікавлені в своєму розвитку є дуже цінними, що також підтвердила HR-компанії Vega Telecom — Олена Єрмоленко:“Практично на всіх тих вакансіях, які є в компанії, добре, якщо досконала російська, українська, коли людина нормально володіє своєю мовою, вона викладає свої думки чітко, лаконічно, правильно. Англійська мова є перевагою. І напевно найважливіше — це бажання. Якщо у людини горять очі і в неї є бажання цьому навчитися, напевно, якщо вона не знає Excel і Powerpoint, але в неї є бажання і це видно — це напевно найважливіше.”

Що цікаво, таких людей, які б не прагнули розвиватися на виставці й не було. До стендів будь-якої компанії завжди були черги охочих більше дізнатися про роботу мрії. Так, наприклад, HR “Інфопульсу” навіть розповіла, що не встигла потрапити на тренінги від інших компаній, бо наплив відвідувачів не давав відійти навіть на метр. 

Цьогорічна виставка була, звичайно, напружена, як для роботодавців, так і для студентів, але надзвичайно насичена позитивними емоціями.

Відвідувачка заходу — Краснікова Тетяна так описала свої враження:
«Позитивні — те, що проводилося багато тренінгів від таких цікавих компаній і дуже різні роботодавці, це великі компанії, які надають можливість в себе працювати. Ярмарка надавала можливість поспілкуватися з HR-ами цих компаній. А мінус — це, може, те, що тільки один зал, було тяжко вмістити таку кількість людей».
«Виставка мені сподобалася. Це була велика можливість побачити можливих роботодавців, які є перспективи і шанси подальшого працевлаштування, але не сподобалося мені те, що майже все, куди хотів би — це для 4-го курсу, а так як я 3-ій курс, для мене чогось такого можливого не знайшлося, але я побачила програми, зрозуміла, що всюди потрібна англійська мова, без англійської зараз нікуди, що потрібно вдосконалюватися. Взагалі мені сподобалося, можливо на наступний рік я знову прийду» - розповіла ще одна студентка — Товстенко Ірина.
Тож і ти слідкуй за новинами Stud-Point та приходь на наступні наші заходи!
Чекаємо вас також на Ярмарку вакансій "Імпульс"

Єлизавета СЕМКО
журналиіст "STUD-POINT"

0 коммент.:

Дописати коментар

Архів

Global Graduate Programme

Global Graduate Programme
Global Graduate Programme

Вакансії компанії Deloitte.

Вакансії компанії Deloitte.
Дізнатись більше про вакансії компанії Deloitte.

Рекомендована публікація

Кар'єра у SOFTELEGANCE. #27_кольорів_роботодавця

Популярне

Останні публікації