пʼятницю, 30 жовтня 2015 р.

Студентські роки – найкращий час в житті кожного з нас. І тільки ми вирішуємо, як провести свій час, чим зайнятися та якими людьми себе оточити. На сьогодні ми маємо надзвичайно широкий вибір заходів, і приємно розуміти, що все більше й більше молодь обирає розвиток, цікаві знайомства та відвідування подій, котрі зможуть допомогти їм в досягненні своєї мети, де вони зможуть перейняти досвід від справжніх професіоналів та застосувати свої знання.
Одним із таких заходів був проект «The Night of Ideas», котрий об’єднав більше, ніж триста людей в одному місці, під одним дахом. Подія відбулася 24 жовтня в Києві, на території кіностудії ім. О. Довженка. Організаторами була команда AIESEC в Україні, які за підтримки багатьох партнерів: Kyivstar, EY, Unilever, GoIT, Heydey, Центр науки і мистецтв Diya та Київський молодіжний центр, YouPrint, Vital Trade, Yarych, Non Stop, Eatme, Pepsi, Coffetrade, Аквамаркет, Люди счастье пироги, Попарада, Магазин тренінгів, Толеран, The team, Мала академія наук, Квест кімната Скаут, Superdeal, Ручна робота ЛІПУСЕ, Travel Map , Yappi та за допомогою інформаційних партнерів: Studway, Biggidea, JCI, Advertising school, StartUp Ukraine, Brainbasket Foundation, ШАГ, Кнеумедія, Start2Go, STUD-POINT, planetahub, КПИlive ,KNU students, YAP, Yapp, зробили цей вечір по-справжньому неймовірним. Не дивлячись на те, що це була субота, учасників проекту справді було багато. Але ж як приємно усвідомлювати, що така кількість молодих людей обирають свій шлях і прагнуть не просто розвиватися, а й змінюватися і змінювати свою країну.
Сам захід розпочинався о шістнадцятій годині, а тривав до шостої ранку. Протягом всього цього часу учасникам вдалося не просто почути історії українських Start-up-ерів, але й зрозуміти, як розпочати свій проект, через що доведеться пройти, як підготуватися до різних ситуацій. В програмі проекту нам вдалося почути історії виникнення таких star-up-ів як: HEYDAY, GoIT, Studway та багато інших. Весь вечір з учасниками були справжні професіонали своєї справи. Нам навіть вдалося зв’язатися з CEO Startapia.io Омаром Маді з Марокко. Він розповів свою історію успіху, як виникла ідея цього проекту та як він працює сьогодні.
Омар також поділився інформацією зі студентам про можливість проходження стажування “ Global Entrepreneurs” від AIESEC у його Start-Up-і. Детальніше про програму стажувань Global Entrepreneurs Ви можете дізнатись за посилання : http://aiesec.ua/global-entrepreneurs.
Проте, родзинкою ночі стала можливість створення власного start-up-у разом з людьми, котрі прийшли на даний захід. Як це було? Дуже просто й весело. Під час реєстрації всім учасникам видавали номери, і саме за ними ми потім збиралися в команди, обмінювалися ідеями, обирали найкращу з них і продумували, як її можна «продати» інвесторам.
На всі організаційні обговорення у нас було сорок хвилин, а для того, щоб сподобатися інвесторам – дві хвилини. А тепер уявіть: незнайомі люди, поділені на 30 команд, презентують тридцять різних проектів! Це було дивовижно. Команди креативно підійшли до вирішення даного завдання, ніхто нікого не соромився, сміливо ділився своїми думками. Як відомо, в суперечках народжується істина: саме в таких «суперечках» і народилися тридцять нових унікальних проектів. За сорок хвилин учасники змогли не просто створити проект, але й познайомитися один з одним, обмінятися контактами та запланувати, як будуть реалізовувати свій проект.
І хоча переможець був один, команди отримали купу прекрасних емоцій, кожен відчув, що він здатен принести цій країні користь та знайшов своїх однодумців. Це була справжня зустріч, на котрій кожна людина –  особистість, відчула, що вона в колі тих, хто може і хоче змінюватися та змінювати.                
Завершенням «офіційної» частини заходу була лекція-гра від засновника компанії GoIT Андрія Пивоварова, котрий розповів і наочно показав, як створити свій start-up з мінімальними інвестиціями. Це було справді продуктивно та захопливо.
А вже після дванадцятої й до самого ранку учасники проекту мали вільний простір для нетворкінгу, спілкування та більш близького знайомства один з одним. Впевнені, що саме після тієї ночі ми зможемо побачити нові вражаючі ідеї бізнесу. Більше того, тут виникли не лише ідеї, а й знайшлися споріднені душі та справжні друзі й партнери.
Хочеться подякувати організаторам за такий неймовірний проект та побажати подальших успішних заходів, котрі будуть об’єднувати молодь та створюватимуть креативні місця й нові формати зустрічей.  І хоча ніч пройшла дуже швидко, з нами залишилися ідеї, нові знайомства та грандіозні плани на майбутнє! Головне – це йти в перед разом зі своїми однодумцями.
Автор: Анастасія Густодим

0 коммент.:

Дописати коментар

Архів

Global Graduate Programme

Global Graduate Programme
Global Graduate Programme

Вакансії компанії Deloitte.

Вакансії компанії Deloitte.
Дізнатись більше про вакансії компанії Deloitte.

Рекомендована публікація

Кар'єра у SOFTELEGANCE. #27_кольорів_роботодавця

Популярне

Останні публікації