середа, 18 листопада 2015 р.

Якщо працівник поєднує роботу із навчанням, роботодавець зобов'язаний надавати йому всі необхідні для цього умови. Зокрема, надавати відпустку в обумовлений законодавством строк.
Навчальна ввідпустка надається працівникові з метою навчання на певний період у робочий час з виплатою відповідної грошової допомоги.

Для отримання навчальної відпустки працівник подає власникові довідку або довідку-виклик навчального закладу, у якій повинні бути зазначені такі дані:
- форма навчання;
- рівень акредитації навчального закладу;
- клас (курс), у якому навчається працівник;
- період навчання, проведення сесії, випускних або перевідних іспитів у школі, вступних іспитів, державних іспитів, захисту дипломного проекту тощо;
- підстава для надання відпустки.
Після отримання довідки роботодавцем видається наказ про надання відпустки. Оплачувана навчальна відпустка надається незалежно від щорічних та інших додаткових відпусток. Вона не може переноситися на інший період, продовжуватися на святкові та неробочі дні; за невикористані дні цієї відпустки компенсація не виплачується. Роботодавець також не може переносити термін надання такої відпустки, який встановлюється навчальним закладом.
Як вже було зазначено, на час відпустки за працівником зберігається середня заробітна плата, яка має бути виплачена працівникові не пізніше, ніж за три дні до початку такої відпустки.
Варто зауважити, що право на додаткові відпустки у зв’язку з навчанням та інші пільги, що передбачені чинним законодавством України, мають працівники, які навчаються лише у ВНЗ, що одержали ліцензії на підготовку фахівців відповідного профілю та освітньо-кваліфікаційного рівня. При цьому працівники, що навчаються у ВНЗ духовного спрямування права на навчальну відпустку не мають.


Навчальна відпустка для складання вступних іспитів в аспірантуру надається працівникові, який допущений до складання цих іспитів (з відривом або без відриву від виробництва), один раз на рік.

                                                                 Автор: Марія Загинцева


Вам може бути цікаво: Навчання працівника за рахунок роботодавця

0 коммент.:

Дописати коментар

Архів

Global Graduate Programme

Global Graduate Programme
Global Graduate Programme

Вакансії компанії Deloitte.

Вакансії компанії Deloitte.
Дізнатись більше про вакансії компанії Deloitte.

Рекомендована публікація

Кар'єра у SOFTELEGANCE. #27_кольорів_роботодавця

Популярне

Останні публікації