пʼятницю, 29 січня 2016 р.

 

Ми живемо в епоху неймовірної конкуренції, між собою постійно змагаються товари і послуги, підприємства й організації, постачальники і споживачі. Не оминула ця тенденція і ринок праці. Сьогодні наявність диплому про вищу освіту вже нікого не здивує. Роботодавці все більше звертають увагу на досвід, знання та особисті якості. Тож знайти роботу мрії стає дедалі складніше, для цього приготуйтеся доводити власну конкурентоспроможність. Давайте спробуємо з’ясувати, яких спеціалістів хочуть бачити роботодавці у своїй команді. 



Зовнішній вигляд, постава, дотримання елементарних правил етикету – створюють Ваш особистий імідж. Співробітник престижної компанії повинен виглядати охайно, не обов’язково завжди бути в тренді, головне вміти правильно себе подати. Погодьтеся, навіть першокласний фахівець у потертому одязі, з брудним волоссям або численними тату і пірсингом навряд чи справить позитивне враження. 

Не втрачайте можливості проявити себе та показати свою обізнаність, але пам’ятайте вискочок також ніхто не любить. Комунікабельні здібності допоможуть легко і впевнено почуватися під час співбесіди. Стати цікавим співрозмовником просто – читайте сучасну літературу, відвідуйте тематичні заходи, дивіться пізнавальні передачі. 

Впевнена у своїх силах людина 
 виглядає авторитетно. 

Викликати повагу у співрозмовника допоможе впевненість у собі. Хвилювання, а тим паче паніку, під час розмови видають постава, недолугі жести, інтонація та голос, що тремтить і зривається. Не забувайте, впевнена у своїх силах людина виглядає авторитетно. Це дуже просто – намагайтеся дивитися співрозмовнику в очі, навчіться передавати свої емоції за допомогою погляду і посміхайтеся, саме усмішка є однією з головних ознак впевненої людини. 

Участь у різних конкурсах, тренінгах, семінарах або майстер-класах –  обов’язково приверне увагу роботодавця до вашої персони. Соцмережі та Інтернет сьогодні переповнюють портали й компанії, готові надати освітні послуги у зручний для Вас час і спосіб. Якщо Ви прагнете побудувати успішну кар'єру, розширюйте коло інтересів і не втрачайте можливості поповнювати багаж знань новими навичками. Важко передбачити, що саме з Вашого особистого арсеналу зіграє вирішальну роль у той чи інший період життя. 

Прагнеш побудувати успішну кар'єру –
розширюй коло своїх інтересів,
розвивайся та колекціонуй досягнення.


Колекціонуйте свої досягнення – це не тільки підвищить самооцінку, а і допоможе продемонструвати Ваші сильні сторони. Активна життєва позиція, громадська діяльність, участь у різних конкурсах, проектах – якщо це все про Вас – не мовчіть. Скромність гарна риса характеру, але в усьому треба знати міру. Роботодавці не хочуть мати у своєму колективі пасивного робота, який монотонно виконує одні й ті самі завдання. Вони цінують творчих, активних та ініціативних людей.

Обирайте справу за покликанням  
і любіть свою професію.


Обирайте справу за покликанням і любіть свою професію. Ненависна робота і Вам задоволення не принесе, і підприємство навряд отримає користь від такого працівника. Зацікавлена, націлена на результат людина працює удвічі краще, вносить нові ідеї та думає про успіх всього колективу. Вона отримує задоволення від роботи та від особистих досягнень, і, як наслідок, гарний настрій, високу самооцінку та повагу колективу.

Автор: Анастасія Чорногор

1 коментар:

  1. Поради, як знайти роботу своєї мрії, можна також прочитати у №11 журналу "Експеримент"

    ВідповістиВидалити

Архів

Global Graduate Programme

Global Graduate Programme
Global Graduate Programme

Вакансії компанії Deloitte.

Вакансії компанії Deloitte.
Дізнатись більше про вакансії компанії Deloitte.

Рекомендована публікація

Кар'єра у SOFTELEGANCE. #27_кольорів_роботодавця

Популярне

Останні публікації